Χτυπιούνται ανελέητα από τα φυσικά φαινόμενα οι κάτοικοι της Εύβοιας – Απανωτοί σεισμοί τάραξαν το πολύπαθο νησί

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 22:06 με επίκεντρο σχεδόν το ίδιο σημείο στην Εύβοια που είχαν γίνει τα 4,7 Ρίχτερ και νωρίς το πρωί. Ο σεισμός διήρκεσε αρκετά δευτερόλεπτα και έγινε ιδιαίτερα αισθητός και στην Αθήνα.


Σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το μέγεθος ήταν 5 Ρίχτερ και το επίκεντρο εντοπίζεται 6 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά των Ζαράκων με εστιακό βάθος 8,9 χιλιομέτρων.

Στα επόμενα 20 λεπτά μετά την ισχυρή δόνηση, ακολούθησαν τρεις ακόμη δονήσεις μεγέθους 2,3, 3  και 2,9 Ρίχτερ, σε λίγο διαφορετικό σημείο από ότι ο σεισμός των 5 Ρίχτερ, πιο κοντά στα Νέα Στύρα.

«Είχε πιο μεγάλη ένταση σε σύγκριση με τον πρωινό σεισμό, προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο με τον πρωινό σεισμό, με τα ίδια χαρακτηριστικά, έντονα αισθητός και στο Λεκανοπέδιο. Παρακολουθούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Περιπλέκεται τώρα το θέμα, δεν μπορούμε να πούμε αυτή τη στιγμή ποιος είναι ο κύριος σεισμός (σ.σ. αναφερόμενος και στα πρωινά 4,7 Ρίχτερ). Η περιοχή από ότι φαίνεται δεν έχει δυνατότητα να δώσει πολύ μεγάλο σεισμό. Αυτόν τον σεισμό τον αντέχουν τα κτήρια, συνιστώ ψυχραιμία, δε νομίζω να φτάσουμε σε πολύ μεγάλα μεγέθη», σχολίασε στην ΕΡΤ ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ  Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως αναφέρει το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το μέγεθος ήταν 5,1 Ρίχτερ και το επίκεντρο 10 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Νέων Στύρων.

Ο σεισμός ήταν μεγάλης διάρκειας και έγινε αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική ενώ οι χρήστες κινητών με λογισμικό android έλαβαν σχετικά ειδοποίηση.

Απάντηση