Συγκεκριμένα, η αποκάλυψή για τις συζητήσεις και την κρυφή δέσμευση του Κούλη και των αρμόδιων υπουργών του ότι θα “παραδώσουμε” -κατόπιν εντολής των ΗΠΑ- στην Ουκρανία και τα ρωσικά αμυντικά συστήματα των S-300 που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Κρήτη, επιβεβαιώνεται μέχρι κεραίας από χθες από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης τα οποία προσθέτουν μάλιστα και νέες λεπτομέρειες. Το πιο ανατριχιαστικό είναι πάντως ότι ενώ πρόκειται για τεράστιο θέμα που αφορά και την αμυντική θωράκιση της χώρας μας απέναντι στην κλιμακούμενη τουρκική απειλή, αυτή τη φορά τα εγχώρια πουλημένα μέσα ενημέρωσης τον έχουν εξαφανίσει κυριολεκτικά. Την ίδια ώρα όμως στο εξωτερικό γίνεται χαμός γι αυτό το θέμα στο πλαίσιο και της γενικότερης “κινητοποίησης” των ΗΠΑ και της Δύσης να στηρίξουν κι άλλο -αλλά με όπλα …δικά μας-το ανδρείκελό τους τον Ζελένσκι πριν καταρρεύσει εντελώς.

Όσο για τον Κούλη, προβαίνει σε αυτό το νέο εθνικό ξεπούλημα γλείφοντας και έρποντας προς τους πάτρονές του στις ΗΠΑ παρακαλώντας ή και πιστεύοντας ότι με τον αυτό τον τρόπο θα τον “κρατήσουν” κι άλλο στην εξουσία, μερικούς μήνες, καθώς και ότι θα του “συγχωρήσουν” ότι, όπως αποκαλύφθηκε, παρακολουθούσε μαζί με τον άλλο αρχικοριό, ανιψιό του Γρ. Δηγητριάδη, ακόμη και τους δικούς τους ανθρώπους μέσω της ΕΥΠ και του Predator.

Είχαμε κάνει την πρώτη σχετική αποκάλυψη όταν επισκέφθηκε πριν από περίπου 40 ημέρες  το Κίεβο ο …μπατριώτης υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας που κατά τα λοιπά το παίζει …αντάρτης απέναντι στον Κούλη, μόνο και μόνο για να φτιάξει «προφίλ» και να του πάρει την  καρέκλα της κομματικής ηγεσίας και της πρωθυπουργίας.

Τι ιδιαίτερο ήταν εκείνο που έκανε τον Δένδια να ταξιδέψει με τρένο μέσω Πολωνίας στην Ουκρανία και μάλιστα εκτός από τον ομόλογό του Ντ. Κουλέμπα να συναντηθεί και να τα πει με τον ίδιο τον Ζελένσκι;  Ο λόγος ήταν ότι οι  Ουκρανοί -δηλαδή οι ….Αμερικανοί- επέμεναν και επιμένουν να τους στείλουμε τους S -300 εν όψει της τελικής σύγκρουσης με την Ρωσία.  Ττο “αίτημα” έχει έρθει προς την ελληνική κυβέρνηση μέσω της πρεσβείας των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και όταν οι κυβερνώντες άρχισαν να ψελλίζουν ότι αυτό θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων  οι αμερικανοί τους απάντησαν ότι “αφού το ζητά ο Ζελένσκι, από αυτόν και εξαρτάται τελικά”. Το …παρασύνθημα είχε να κάνει με τις αποκαλύψεις για τις υποκλοπές και τον απόλυτο εκβιασμό που κάνουν στον Κούλη και τους άλλους μεγαλογαλάζιους. Έτσι ο Δένδιας μπήκε στο αεροπλάνο και μετά στο τρένο για το Κίεβο…

Ο Δένδιας έφυγε από το Κίεβο χωρίς να μπορέσει να “μεταπείσει” τον Ζελένσκι. Έτσι εδώ κι ένα μήνα οι .δικοί βρέθηκαν μπροστά σε μια ακόμη πιο μεγάλη εμπλοκή και αδιέξοδο ψάχνοντας  ψάχνουν να βρουν με ποιο τρόπο και ποιο … περιτύλιγμα θα “δικαιολογήσουν” δήθεν την ανάγκη για να ανακοινώσουν τελικά την αποστολή των S-300…

Από χθες λοιπόν τα  ρωσικά μέσα ενημέρωσης αποκαλύπτουν  πως η Ελλάδα έχει «πειστεί» από τους Αμερικανούς να παραδώσει το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 στην Ουκρανία έστω και  «εάν εγκαταλείψουν τα ρωσικά όπλα, η Ελλάδα θα παραμείνει ανυπεράσπιστη απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα». Αποκαλύπτουν επίσης πως η Ελλάδα θα διαθέσει τρία στρατόπεδα για την εκπαίδευση Ουκρανών στρατιωτών!

Χαρακτηριστικά  η ρωσική εφημερίδα VZGLYAD γράφει ότι «Η Ουκρανία ενδέχεται να λάβει ρωσικά αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα S-300, οι ΗΠΑ επιμένουν σε αυτό και οι σχετικές διαπραγματεύσεις για τη μεταφορά τους στο καθεστώς του Κιέβου βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη με την Ελλάδα».

Μάλιστα η νέα αποκάλυψη είναι ότι το θέμα των προμηθειών S-300 τέθηκε και κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Ουκρανία στις αρχές Νοεμβρίου της Προέδρου Κατερίνας Σακελλαροπούλου και του υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, χωρίς και τότε να ανακοινώσουν επίσημα τίποτε σχετικό.  Οι Ουκρανοί βασίστηκαν στο  «επιχείρημα» ότι αυτά τα συστήματα θα γίνονταν τελικά στους Έλληνες «νεκρό βάρος» και επιπροσθέτως ότι  δεν αρκεί η αγορά S-300 αφού  πρέπει ακόμα να συντηρούνται συνεχώς επιπλέον, από τον πωλητή, δηλαδή τη Ρωσία.

Την  άνοιξη, η Σλοβακία παρέδωσε τους δικούς της S-300 στην Ουκρανία. Εδώ πρόκειται για μία εντελώς διαφορετική περίπτωση καθώς οι Σλοβάκοι δεν είχαν ιδιαίτερη ανάγκη για αυτό το ισχυρό σύστημα αεράμυνας, αφού η χώρα είναι περικυκλωμένη από όλες σχεδόν τις πλευρές από εταίρους του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Από την άποψη αυτή, η πιθανή μεταφορά των S-300 στην Ουκρανία θα προκαλέσει «ριζικές αλλαγές στη δομή της αεράμυνας των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων, η οποία καθίσταται κρίσιμη στο πλαίσιο των απειλών από την Τουρκία. και τη βαθιά ενσωμάτωση των drones στην έννοια των επιθετικών επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού». Η εφημερίδα προσθέτει ότι «Στο πλαίσιο μιας πανευρωπαϊκής προσπάθειας υποστήριξης του Κιέβου, οι Έλληνες έχουν ήδη προμηθεύσει όπλα στην Ουκρανία, συγκεκριμένα, εκσυγχρονισμένα σοβιετικής κατασκευής BMP-1. Επιπλέον, αποκαλύπτεται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα λάβει μέρος στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα εκπαίδευσης Ουκρανών στρατιωτών – τουλάχιστον τρία στρατόπεδα διατίθενται για αυτό.

Προηγούμενο άρθροΤραβάει το σχοινί μέχρι τέλους ο άθλιος Πλεύρης: “Από την 1η του νέου χρόνου θα επιστρέψουν υγειονομικοί στις εργασίες τους”
Επόμενο άρθροΚατάληψη στο υπουργείο Υγείας κάνουν οι νοσοκομειακοί γιατροί – Αφού δεν βγήκατε μαζί με τους συναδέλφους σας σε αναστολή να φωνάξετε τώρα είναι αργά

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ