Έκοψαν τα 15 λεπτά επιδότηση ανά λίτρο πετρελαίου οι δοσίλογοι της Κυβέρνησης και αύξησαν κατά 25 λεπτά το καύσιμο και οι εταιρείες – Αυξάνονται πάλι όλα τα αγαθά

Την ώρα που το καλάθι του νοικοκυριού αμφισβητείται από τους καταναλωτές, η κυβέρνηση έριξε λάδι στη φωτιά του πληθωρισμού αίροντας την 15λεπτη επιδότηση σε κάθε λίτρο πετρελαίου κίνησης.
Η απόφαση αυτή (εφαρμόζεται από την 1η Οκτωβρίου), εκτόξευσε την τιμή του πετρελαίου κίνησης η οποία προσπέρασε (για πρώτη φορά στα χρονικά) και την τιμή της βενζίνης. Μάλιστα, η αύξηση της ανά λίτρο τιμής του diesel κίνησης δεν περιορίστηκε στα 15 λεπτά αλλά αγγίζει έως και ξεπερνά τα 40 λεπτά ανά λίτρο, καθώς το κύκλωμα εισαγωγής – διανομής καυσίμων έπιασε από τα μαλλιά την ευκαιρία κερδοσκοπίας, χωρίς κόστος για τους επιχειρηματικούς ομίλους, καθώς το… ανάθεμα των καταναλωτών πέφτει στην κυβέρνηση.

Ήδη τα αποτελέσματα της αύξησης αυτής φαίνονται τόσο στους επαγγελματίες μεταφορείς που ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις διεκδικώντας αύξηση κομίστρων, όσο και στις τιμές παροχής υπηρεσιών αλλά και προϊόντων, που ακρίβυναν πριν ακόμα ανέβουν τα κόμιστρα.

Το ακριβό πετρέλαιο δημιουργεί ντόμινο ανατιμήσεων και ανεβάζει το κόστος ζωής της χώρας με τον πληθωρισμό να τρέχει σε επίπεδα της δεκαετίας του ’90, εποχής που τα χρήματα «έτρεχαν» στους δρόμους και τα επιτόκια καταθέσεων κυμαίνονταν από 15 έως και 20%.

Η δυσάρεστη αυτή έκπληξη που στοχεύει απευθείας τις σχεδόν άδειες τσέπες των περισσότερων κατοίκων της χώρας, αρχικά αντιμετωπίστηκε με έντονη φημολογία ότι –δήθεν- η κυβέρνηση θα επιστρέψει και πάλι στην επιδότηση του βασικού καυσίμου των περισσότερων μεταφορικών της χώρας, γεγονός που καταλάγιασε τις αρχικές αντιδράσεις, έως την ώρα που ο αρμόδιος για τα οικονομικά υπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για κάτι τέτοιο. Επιπλέον, δεν ασχολήθηκε κανείς με το γιατί η ανά λίτρο πετρελαίου επιβάρυνση της τιμής ήταν υπερδιπλάσια της επιδότησης που καταργήθηκε.

Απάντηση