Λάβρος κατά του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, με αφορμή άρθρο του νέου νομοσχεδίου – ταφόπλακα για τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ που προωθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας «ξεσπαθώνει» κατά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας για μία άκρως σημαντική υποσημείωση που αναγράφεται στο Άρθρο 9 του νομοσχεδίου και αφορά τα «κωλύματα διορισμού γιατρών του ΕΣΥ». Στο σημείο 9 παρατηρείται ότι αναγράφεται – μεταξύ άλλων- το «να μην είναι υγιής» γεγονός που αναφέρεται ως λόγος για τη μη πρόσληψή γιατρών στο ΕΣΥ.

Ο Παύλος Πολάκης διερωτάται σε έντονο ύφος για το τι εννοεί η εν λόγω σημείωση του Άρθρου 9. «Να μην έχει πίεση; Να μην έχει σάκχαρο; Να μην έχει κάποια αναπηρία; Να μην έχει κακοήθεια; Να μην έχει ορθοπεδικό πρόβλημα; ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ;», επισημαίνει ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Μόνο θαυμαστές του Μένγκελε και του Χίτλερ θα μπορούσαν να συμπεριλάβουν τέτοιο άρθρο», τονίζει ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος καλεί τον υπουργό Υγείας να δηλώσει την παραίτησή του μέχρι το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ