Φοβερά πράματα: Ο Τζαβάρας της ΝΔ ζητάει από τους εισαγγελείς να ξεσηκωθούν και ο Ντογιάκος λέει το μελετάμε το θέμα με τις υποκλοπές ηρεμήστε

Αντιδράσεις τόσο από την Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος όσο και προσωπικά από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, προκάλεσαν δηλώσεις του Κώστα Τζαβάρα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου. Ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ, αναφερόμενος συγκεκριμένα στο μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών που διερευνάται εδώ και μήνες από τη Δικαιοσύνη, σε επίπεδο απλής προκαταρκτικής εξέτασης, είπε μεταξύ άλλων ότι «από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στη δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση».Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, που για την ουσία της υπόθεσης , αλλά και για άλλα σημαντικά ζητήματα, περί άλλων τυρβάζει, έσπευσε να εκδώσει ανακοίνωση χαρακτηρίζοντας «εντελώς άστοχες και άδικες» τις δηλώσεις Τζαβάρα, υποστηρίζοντας ότι «ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες», τη στιγμή που «οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν “κλώθουν”, αλλά “διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση».

Η ανακοίνωση του κ. Ντογιάκου έχει ως εξής:

«Με αφορμή τις άκρως απαξιωτικές δηλώσεις στο ραδιοφωνικό σταθμό ”Στο Κόκκινο”, στις 24-11-2022, του βουλευτή της κυβερνητικής πλειοψηφίας κ. Τζαβάρα μεταξύ των οποίων και εκείνη ότι ”Από το να κάθονται οι εισαγγελείς και να κλώθουν, καλό θα είναι να βγουν στη δράση και αυτή έχει μόνο μία κατεύθυνση”, υπενθυμίζεται ότι, επί μακρό χρονικό διάστημα και εν μέσω εξαιρετικά δυσμενών συνθηκών, οι εισαγγελικές Αρχές της Αθήνας δεν ”κλώθουν”, αλλά διερευνούν σε βάθος, προς πάσα κατεύθυνση, με όλα τα εχέγγυα της αμεροληψίας, κυρίως, όμως, με απόλυτη μυστικότητα, τις ιδιαίτερα σοβαρές υποθέσεις, που το τελευταίο χρονικό διάστημα απασχολούν την κοινή γνώμη, αλλά και γενικά κάθε υπόθεση. Τέτοιου είδους δηλώσεις είναι εντελώς άστοχες και άδικες, ενσπείρουν ανησυχία και αμφιβολίες στους πολίτες και, με βεβαιότητα, στο τέλος της έρευνας θα απαξιωθούν εκείνοι που τις έκαναν».

Την ίδια στιγμή και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, στο ίδιο κλίμα με τον κ. Ντογιάκο, μέμφεται την τοποθέτηση Τζαβάρα κάνοντας λόγο για τους εισαγγελείς που
δεν ακολουθούν τις δικές τους (των πολιτικών) κατά περίπτωση υποδείξεις και προτροπές ή τις ευμετάβλητες πλειοψηφίες της κοινής γνώμης, αλλά το Σύνταγμα και τους νόμους” διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπόθεση διερευνάται διεξοδικά».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: