Το μήνυμα ότι η εργασία είναι δικαίωμα για όλους και ότι τα άτομα με σύνδρομο Down έχουν όλες τις δυνατότητες να δουλέψουν, επιθυμεί να στείλει ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος.

Με πρωτοβουλία του, σε συνεργασία με την εταιρεία ΜΟΑΚ, τρία δικά του «παιδιά», από τις 28 Νοεμβρίου έως και τις 8 Δεκεμβρίου, θα εργαστούν ως barista σε τρία καφέ της Θεσσαλονίκης και θα φτιάχνουν καφέδες για τους πελάτες τους.

Όπως αναφέρει  ο διευθυντής του Συλλόγου Συνδρόμου Down Ελλάδος, Βασίλης Κασιμάτης, τα άτομα με το σύνδρομο όχι μόνο μπορούν να εργαστούν, αλλά είναι και ιδιαιτέρως παραγωγικά.

Σημειώνει ακόμα ότι σήμερα στη Θεσσαλονίκη δεν εργάζεται σε καμία εταιρεία άτομο με  μέσω αυτού μπορεί να υπάρξει η αυτοπραγμάτωση στον άνθρωπο. Δυστυχώς, σήμερα δε γνωρίζουμε κανένα άτομο με σύνδρομο down στη Θεσσαλονίκη που να εργάζεται και σε ολόκληρη τη χώρα το ποσοστό είναι πολύ μικρότερο του 5%.

Όμως, τα άτομα με σύνδρομο down είναι υπερπαραγωγικά. Δεν ξέρουν να… λουφάρουν και για το λόγο αυτό πολλές φορές έχουν κακές σχέσεις με συναδέλφους τους του ίδιου αντικειμένου. Το ότι δε σταματούν τη δουλειά, το ξέρουν και οι εταιρείες και γι’ αυτό είναι υπερθετικές στο να προσλάβουν άτομα με σύνδρομο Down. Το ότι δεν εργάζονται οφείλεται κυρίως στις οικογένειές τους, οι οποίες πιστεύουν ότι δεν πρέπει να δουλέψουν αλλά και σε εμάς που δεν είμαστε έτοιμοι να τα προωθήσουμε στην αγορά εργασίας», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Κασιμάτης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ