«Μετά από χρόνια κλείνουμε και λέμε δε «βαριέσαι», ραντεβού στα γουναράδικα, Μητσοτάκη… Δικό σας» με την παραπάνω επιγραφή στην τζαμαρία του καταστήματός του, στην Οβρυά, αποχαιρετά τους πελάτες του στο φούρνο, ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Πάτρας, Επαμεινώνδας Ανδρεόπουλος.

Μιλώντας στο thebest.gr για την απόφασή του να βάλει «λουκέτο» στην επιχείρησή του, είπε ότι «η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο. Η κρίση μάς τσάκισε. Δούλευα στο μαγαζί μου απίστευτες ώρες αλλά δεν μπορώ να αντέξω άλλο τους λογαριασμούς. Φτάσαμε να πληρώνουμε το ρεύμα από τα έτοιμα. Τα ποσά στο ρεύμα τούς τελευταίους μήνες είναι τεράστια. Από 700 και 800 ευρώ που πλήρωνα έχουν φτάσει μέχρι και 3.500 ευρώ και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις υπέρογκες αυξήσεις στις πρώτες ύλες. Πόσο να αντέξουμε;».

Σε πρόσφατες δηλώσεις του στο thebest. gr είχε «χτυπήσει το καμπανάκι» λέγοντας «σήμερα είμαστε ανοιχτοί, κάνοντας απλά υπομονή όμως το αύριο είναι αβέβαιο. Είμαστε πάρα πολλοί που σκεφτόμαστε να κλείσουμε τους φούρνους μας και να πάμε για μεροκάματο. Μόνο έτσι θα ησυχάσει το κεφάλι μας». Σήμερα ο κ. Ανδρεόπουλος ήρθε να το επιβεβαιώσει: «Κλείνω την επιχείρηση μου και βγαίνω στο μεροκάματο. Ίσως τελικά να είναι καλύτερα, θα φύγει από πάνω μου ένα μεγάλο ψυχολογικό φορτίο αλλά από την άλλη μένει η πίκρα».

Κλείνοντας, αναφερόμενος, στις πρακτικές των κυβερνώντων, είπε: «Οι κυβερνώντες δεν θέλουν τα μικρομάγαζα. Είναι ξεκάθαρη πια η στήριξη στις μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων. Οι μικροί επιχειρηματίες, όπως ήδη φαίνεται, δεν θα αντέξουν και σε αυτό στοχεύουν. Θέλουν να μας εξαφανίσουν και το πετυχαίνουν».

Προηγούμενο άρθροΕίναι αργά για δάκρυα κύριοι-Γνωρίζατε από την αρχή τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη- Τώρα θυμηθήκατε να βγείτε στους δρόμους
Επόμενο άρθροΣυνεχίζει τις αλητείες ακόμη και τώρα ο πολιτικός ξεφτίλας Θανάσης Πλεύρης: Θέλει να δώσει μόνο τους μισθούς από τον Απρίλιο 2022 και έπειτα στους υγειονομικούς

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ