Είναι αργά για δάκρυα κύριοι-Γνωρίζατε από την αρχή τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη- Τώρα θυμηθήκατε να βγείτε στους δρόμους

Είναι αργά για δάκρυα κύριοι-Γνωρίζατε από την αρχή τι θέλει να κάνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη- Τώρα θυμηθήκατε να βγείτε στους δρόμους

Κατατέθηκε την Τετάρτη στις επιτροπές της Βουλής το νομοσχέδιο για την Υγεία που αφορά στη δευτεροβάθμια περίθαλψη με αποτέλεσμα να υπάρξει απεργιακός συναγερμός.ΟΕΝΓΕ – ΕΙΝΑΠ και το σύνολο των Ενώσεων των νοσοκομειακών γιατρών το έχουν απορρίψει ενώ γίνεται λόγος για «νομοσχέδιο-έκτρωμα».

Μάλιστα, ήδη προετοιμάζονται για αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις για να μην περάσει και συγκεκριμένα, τρεις 24ωρες απεργίες.

Συγκεκριμένα:

Δευτέρα 28/11, ημέρα ακρόασης φορέων στη Βουλή για το νομοσχέδιο24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή
Τρίτη 29/11 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας
Πέμπτη 1/12 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στη Βουλή με κάλεσμα σε Εργατικά Κέντρα, σωματεία, ΑΔΕΔΥ κτλ.
Οι ώρες των συγκεντρώσεων θα καθοριστούν μετά τη συνεδρίαση της ΕΕ της ΟΕΝΓΕ

«Το νομοσχέδιο όπως είναι γνωστό έχει στον πυρήνα του την κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης των γιατρών του ΕΣΥ και την είσοδο ιδιωτών με μερική απασχόληση.

Η κυβέρνηση συμπεριέλαβε στο νομοσχέδιο κάποιες μισθολογικές αυξήσεις για τους γιατρούς που σε καμία περίπτωση δεν αναπληρώνουν τις απώλειες και δεν αντιστοιχούν σ’ αυτά που δικαιούμαστε με βάση την απόφαση του ΣτΕ.

Νομίζουν ότι έτσι θα εξαγοράσουν τη συμφωνία των νοσοκομειακών γιατρών. Δεν πρέπει να τους περάσει!», αναφέρει η ΟΕΝΓΕ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: