Ψυχαγωγική εκδρομή δυο υφυπουργών και ενός γενικού γραμματέα στο San Francisco πληρωμένη από τον Έλληνα φορολογούμενο.

Από την 5η Νοεμβριου ως και τις 12 Νοεμβρίου, για 8 ημέρες, δυο υφυπουργοί, ο Χρίστος Δήμας και ο Κώστας Φραγκογιάννης, μαζί με τον γενικό γραμματέα του ΥΠΕΞ Γιάννη Σμυρλή και πολυπληθή αποστολή που την αποτελούσαν μέλη των οικογενειών τους, σύμβουλοι τους και εκπρόσωποι «γαλάζιων» startups, έκαναν εκδρομή αναψυχής στο San Francisco, πληρωμένη 100% από τους  Έλληνες φορολογούμενους.

Η εκδρομή, για να δικαιολογηθεί από τους συμμετέχοντες, είχε κάποιες ξεναγήσεις σε εταιρίες του Silicon Valley, αντίστοιχες με αυτές που γίνονται σε ενδιαφερόμενους τελειόφοιτους φοιτητές πανεπιστημίων και ανούσιες εθιμοτυπικές συναντήσεις με παράγοντες της Ομογένειας. Στην πραγματικότητα, το ταξίδι είχε γευσιγνωσία κρασιών στο NapaValley, επισκέψεις σε bars και εστιατόρια και ψώνια στα καταστήματα.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι τα εξής:

Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή των startups που συμμετείχαν; Αυτό που κυκλοφορεί στην πιάτσα είναι ότι το βασικό κριτήριο επιλογής ήταν οι πολιτικές πεποιθήσεις των ιδιοκτητών. Παρεάκι δηλαδή του Χ. Δήμα και του Δρίτσα, διευθυντή του γραφείου του.

Ποιοι ήταν οι στόχοι της αποστολής; Ποιους είδαν οι υφυπουργοί και ο γενικός γραμματέας και τι πέτυχαν; Είναι σημαντικό να αναφερθεί καθώς ο Κ. Φραγκογιάννης έχει κάνει ταξίδια σε όλο τον κόσμο πληρωμένα από τον Έλληνα φορολογούμενο και το μόνο που έχει καταφέρει μέσω της πολυδιαφημισμένης οικονομικής διπλωματίας είναι να διασύρει διεθνώς τη χώρα με το φιάσκο της Next E.Go, της εταιρίας ηλεκτρικών αυτοκινήτων που υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική κυβέρνηση για να κάνει εργοστάσιο στα Σκόπια!

Ποιος πλήρωσε για το κόστος των μελών των οικογενειών που συνόδευσαν τους υφυπουργούς και τον γενικό γραμματέα;

Πρέπει να διευκρινιστεί γιατί δεν θα είναι η πρώτη φορά που οικογενειακές εκδρομές αναψυχής χρεώνονται στον Έλληνα φορολογούμενο από τις γαλάζιες ακρίδες. Τον Μάρτιο, ο γενικός γραμματέας Γιάννης Σμυρλής έμεινε δέκα ημερες με τη σύζυγό του και τα δυο του παιδιά σε grand suite αξίας 900 ευρώ τη βραδιά στο υπερπολυτελές πεντάστερο ξενοδοχείο Conradστο Dubai. Ποιος πλήρωσε για τις οικογενειακές διακοπές; O λογαριασμός ήρθε στον Έλληνα φορολογούμενο με την πρόφαση ότι ο κύριος Σμυρλής έκανε επίσημη επίσκεψη στην Expo Dubai.  Πραγματική αριστεία!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ