Καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών Αχαΐας τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο του Πύργου

Για ακόμα μια φορά η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Αχαΐας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την υγεία των ασθενών, καταγγέλλοντας ότι το νοσοκομείο Πύργου έμεινε για 10 ώρες χωρίς γιατρό στην εφημερία της Παθολογικής.

«Ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Το ποτήρι ξεχείλισε», λένε οι γιατροί. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της Ένωσης αναφέρεται ότι «Αποκορύφωμα της τραγικής κατάστασης αποτελεί το γεγονός ότι για 10 σχεδόν ώρες έμεινε χωρίς καθόλου γιατρό η εφημερία της παθολογικής την Τρίτη 15.11, μετά την κατάρρευση και την εισαγωγή στην Καρδιολογική κλινική του συντονιστή Διευθυντή της Παθολογικής, με αποτέλεσμα να καλείται να εφημερεύσει επειγόντως αυθημερόν συνάδελφος από το ΓΝ Αιγίου, νοσοκομείο στο οποίο οι γιατροί που μεταφέρονται από άλλα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας για να εφημερεύσουν εκεί, είναι περισσότεροι από τους γιατρούς με οργανική θέση!».

«Είναι προφανές ότι υπό αυτές τις συνθήκες η “λειτουργία” της παθολογικής “κλινικής” είναι πιο επικίνδυνη για τους ασθενείς και τους πολίτες της Ηλείας από τη μη λειτουργία της.Τις λύσεις για το σημερινό αδιέξοδο τις έχουμε περιγράψει πολλαπλές φορές σε όλες τις αρμόδιες αρχές . Τις αγνοήσατε. Οφείλετε να απολογηθείτε για το γιατί στην τοπική κοινωνία», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Οι γιατροί ξεκαθαρίζουν επίσης ότι «την ευθύνη για τη διακινδύνευση ανθρώπινων ζωών λόγω της δική σας αδιαφορίας, δεν θα την αναλάβουν οι συνάδελφοί μας» και καλούν τους συναδέλφους τους παθολόγους «να αρνηθούν με κάθε μέσο και τρόπο να εκτελούν τα παράνομα “εντέλλεσθε” μετακινήσεων από 1η Δεκέμβρη 2022 προς την Παθολογική “κλινική” του ΓΝΠύργου».

One thought on “Καταγγέλλει η Ένωση Γιατρών Αχαΐας τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν στο νοσοκομείο του Πύργου

  1. Τώρα διαμαρτύρονται οι γιατροί όταν διώξανε τους συναδέλφους τους που δεν μπολιαστηκαν κιχ δεν βγάλανε μη χάσουν τη θεσουλα τους τώρα ας τα λουστούν όσοι παραμείνουν καθότι σύμφωνα με το νέο ΕΣΥ κάποιοι θα απολυθούν αφού πολλά νοσοκομεία θα κλείσουν η θα γίνουν κέντρα υγείας όπως αυτό του Πύργου για αυτό δεν το στελεχωνουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *