Αυτά γίνονται στην Ελλάδα του Μητσοτάκη: Αστυνομικοί συνέλαβαν φωτορεπόρτερ μέλος της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου

Στην προσαγωγή φωτορεπόρτερ – μέλους της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου έχουν προχωρήσει αστυνομικές αρχές, επειδή φωτογράφιζε την αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα το πρωί της Δευτέρας στα Προσφυγικά, παρά το γεγονός ότι ενημέρωσε για την ιδιότητά του.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλουν οι φωτορεπόρτερ οι αστυνομικοί προχώρησαν σε αναίτια προσαγωγή συναδέλφου τους επειδή έκανε τη δουλειά του ενώ κατά τη διάρκεια του συμβάντος οι απειλές από τους αστυνομικούς σε βάρος τους ήταν συνεχείς. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες εδώ και ώρες δεν υπάρχει επαφή μαζί του. Μάλιστα, δεν επιτρέπουν σε εκπροσώπους των ενώσεων να τον δουν ενώ δεν δίνουν πληροφορίες για την κατάσταση του ή την αιτία της προσαγωγής.

Την ίδια στιγμή ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου η οποία καταδικάζει την προσαγωγή και κράτηση του φωτορεπόρτερ Νίκου Πηλού και ζητά να αφεθεί άμεσα ελεύθερος.

Η Ένωση μεταξύ άλλων αναφέρει ότι θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου καταδικάζει απερίφραστα την προσαγωγή και κράτηση για πάνω από τέσσερις ώρες ήδη του συναδέλφου μας και μέλος της Ένωσής μας Νίκου Πηλού.

Ο φωτορεπόρτερ βρισκόταν στην περιοχή «Προσφυγικά» της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για ρεπορτάζ, όταν έγινε επιχείρηση της αστυνομίας και προσήχθη, παρότι έκανε γνωστή την ιδιότητά του.

Θέτουμε τις αρχές προ των ευθυνών τους και τις καλούμε να αφεθεί άμεσα ελεύθερος ο συνάδελφός μας.

Η Ένωση θα επιδιώξει άμεσα συναντήσεις με φορείς για να ληφθούν μέτρα που θα διασφαλίζουν την ασφάλεια των δημοσιογράφων, ανταποκριτών και μή, κατά την εκτέλεση του έργου τους με ασφάλεια και χωρίς περιορισμούς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *