Οργισμένη ανακοίνωση από τους Διοικητικούς Δικαστές: “Το υπουργείο Δικαιοσύνης και ο Κώστας Τσιάρας παρεμβαίνει στο έργο μας”

Οργισμένη ανακοίνωση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών κατά του υπουργείου Δικαιοσύνης για θέμα που αφορούν την ύπαρξη των εν λόγω δικαστηρίων.

«Με αιφνιδιαστικές υπουργικές αποφάσεις συγκροτούνται «επιτροπές» χωρίς να προβλέπεται η συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων των διοικητικών δικαστών και στις οποίες διαμοιράζονται «πορίσματα» για την κατάργηση διοικητικών δικαστηρίων», σημειώνεται χαρακτηριστικά.«Οι διοικητικοί δικαστές θα αποκρούσουν οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης διοικητικών δικαστηρίων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Αναλυτικά

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών καταγγέλλει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο για μια ακόμη φορά αποδεικνύει έμπρακτα ότι δεν επιθυμεί κανέναν διάλογο με τους διοικητικούς δικαστές για θέματα που αφορούν στην ίδια την ύπαρξη των διοικητικών δικαστηρίων.

Με αιφνιδιαστικές υπουργικές αποφάσεις συγκροτούνται «επιτροπές» χωρίς να προβλέπεται η συμμετοχή των εκλεγμένων εκπροσώπων των διοικητικών δικαστών και στις οποίες διαμοιράζονται «πορίσματα» για την κατάργηση διοικητικών δικαστηρίων.

Επισημαίνουμε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι οι διοικητικοί δικαστές θα αποκρούσουν οποιαδήποτε απόπειρα κατάργησης διοικητικών δικαστηρίων και ότι φέρει πλέον το ίδιο αποκλειστικά την ευθύνη για όλες τις περαιτέρω εξελίξεις.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: