Έκκληση για βοήθεια προκειμένου η μαθήτρια δημοτικού να υποβληθεί σε σοβαρό χειρουργείο απευθύνουν οι γονείς της. “Η Μαρία Φωτεινή γεννήθηκε με ένα νεφρό. Στην πορεία έγινε χειρουργείο προκειμένου να αφαιρεθεί τμήμα του καθώς είχε πάθει σηψαιμία. Επιπλέον η κύστη της είναι μικρή δεν έχει χωρητικότητα και το χειρουργείο είναι απαραίτητο για να γίνει αυξητική κύστης και από εκεί και πέρα να μπορέσει να πάρει μόσχευμα” εξηγεί η μητέρα της και μιλάει για το χειρουργείο που πρέπει να κάνει το μικρό κορίτσι:

“Η νεφρική της λειτουργία αυτή τη στιγμή έχει φτάσει στο τελευταίο στάδιο και είμαστε λίγο πριν την αιμοκάθαρση. Το χειρουργείο αυτό δεν μπορεί να γίνει στην Ελλάδα. Είναι προγραμματισμένο να γίνει εισαγωγή στο νοσοκομείο της Αγγλίας στις 6 Δεκεμβρίου και το χειρουργείο να γίνει λίγες μέρες μετά, στις 13 Δεκεμβρίου. Έχουμε καταθέσει όλα τα απαραίτητα χαρτιά και αναμένουμε τις επόμενες ημέρες να εγκριθούν από τον ΕΟΔΥ τα έξοδα για το χειρουργείο. Εάν αυτό δε γίνει θα πρέπει να δώσουμε στο νοσοκομείο 50.000. Επιπλέον χρειάζονται πολλά χρήματα για τη διαμονή μας. Θα μείνουμε εκεί επτά εβδομάδες και τα ενοίκια είναι πολύ ακριβά. Μόνο για τη διαμονή χρειάζονται πάνω από 10.000 ευρώ”.

Να σημειώσουμε ότι ο σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το θέμα και να καλέσει σε βοήθεια τη σχολική κοινότητα προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας της οικογένειας.

Στην ανακοίνωση του συλλόγου αναφέρεται:

Η μαθήτρια Α.Μ-Φ. που φοιτά σε σχολική μονάδα του Συλλόγου μας (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση του συλλόγου) δίνει μία αποφασιστική και κρίσιμη μάχη για την υγεία της και γι’ αυτό πρέπει να μεταβεί σε ιατρική μονάδα του Εξωτερικού για επέμβαση όπου συνολικά θα νοσηλευτεί εκεί για δύο μήνες. Από το κράτος δυστυχώς καλύπτονται μόνο τα ιατρικά έξοδα, αυτά που ζητούνται από το νοσηλευτικό ίδρυμα που θα γίνει η επέμβαση. Όλα τα άλλα, έξοδα μεταφοράς και διαμονής, πρέπει να καλυφθούν από την οικογένεια και υπάρχει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα.

Παρακαλούμε να κάνετε την αλληλεγγύη πράξη και να συνδράμετε οικονομικά ως σύλλογοι διδασκόντων Δημοτικών και Νηπιαγωγείων στον παρακάτω λογαριασμό ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ αριθμός λογαριασμού 78900290418 ΙΒΑΝ: GR7001107890000078900290418 (Δικαιούχος η ίδια Α.Μ-Φ. καθώς και οι γονείς της Κ.Β. και Α.Κ.) ώστε να δώσουμε το δικαίωμα στη μικρή μας μαθήτρια και στην οικογένεια της να μεταβούν στο Εξωτερικό για την επέμβαση.

Στα δύσκολα χρόνια που διανύουμε ας κρατήσουμε ψηλά τις αξίες της συναδελφικότητας, της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς . Ως Δ.Σ. του συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας σας ευχαριστούμε προκαταβολικά από καρδιάς.

Προηγούμενο άρθροΚαταγγέλλει μία μητέρα την Κιβωτό του Κόσμου: “Άφηναν τα παιδιά νηστικά δεν μου επέτρεπαν να τα δω”- Όλοι τώρα θυμήθηκαν να καταγγείλουν τόσο καιρό τι έκαναν
Επόμενο άρθροΟ ισχυρός βιομήχανος του Βόλου Κώστας Λούλης εκφράζει επιφυλάξεις για το σκάνδαλο της Κιβωτού: “Θα περιμένουμε την απόφαση της δικαιοσύνης πριν καταδικάσουμε κάποιον”

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ