Οι Ρεπουμπλικάνοι “στήνουν” στον τοίχο τον νεοταξίτη Μπάιντεν: “Για ποιο λόγο έδωσες τόσα δισεκατομμύρια στην Ουκρανία”-Έλεγχος μέχρι το τελευταίο ευρώ που έδωσε ο π#ρνόγερος

Οι Ρεπουμπλικάνοι “στήνουν” στον τοίχο τον νεοταξίτη Μπάιντεν: “Για ποιο λόγο έδωσες τόσα δισεκατομμύρια στην Ουκρανία”-Έλεγχος μέχρι το τελευταίο ευρώ που έδωσε ο π#ρνόγερος

Η συνολική οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία από όλα τα κράτη διεθνώς φθάνει τα 125 δισεκ. δολάρια, μόνο οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει συνολική στήριξη σχεδόν 90 δισεκ. μαζί με το νέο πρόγραμμα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος Biden.
Με πρόσχημα της απελευθέρωση της Ουκρανίας, το καθεστώς Zelensky φαίνεται να λυμαίνεται αυτή την τεράστια οικονομική βοήθεια ενώ υπάρχουν πολλές ενστάσεις για το που καταλήγουν τα όπλα και τα κεφάλαια…
Οι δημοκρατικοί του Biden υποστηρίζουν αφειδώς τον Zelensky αν και εσχάτως… δυσανασχετούν…
Οι Ρεπουμπλικάνοι που κέρδισαν την Βουλή των Αντιπροσώπων με 219 έδρες ζητούν να ξεκινήσει έλεγχος για την υποστήριξη προς την Ουκρανία.
Η βουλευτής της κάτω βουλής του νομοθετικού σώματος Marjorie Taylor Green (Ρεπουμπλικανή από τη Γεωργία) ζήτησε να ξεκινήσει έλεγχος της οικονομικής υποστήριξης των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

Οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής ζητούν την υποβολή εντός 14 ημερών όλων των εγγράφων και άλλου υλικού που σχετίζονται με την κατανομή κεφαλαίων από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ουκρανία.
Αυτό ισχύει για την οικονομική υποστήριξη και τη στρατιωτική βοήθεια που παρέχεται από τον αμερικανικό Πρόεδρο στο Κίεβο.

Όπως τόνισε η Marjorie Taylor Green, οι Αμερικανοί «αξίζουν να γνωρίζουν γιατί τα χρήματα των φορολογουμένων που κερδίζονται με κόπο πηγαίνουν σε μια άλλη χώρα που δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ.
Επίσης οι Ρεπουμπλικάνοι ζητούν έρευνα για την «κατάφωρη διαφθορά» σχετικά με το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX και τους πιθανούς δεσμούς του με τις ουκρανικές αρχές.

Οι Ουκρανοί στρατιωτικοί έρχονται στις ΗΠΑ και «χρησιμοποιούνται ως μαριονέτες για να ασκήσουν πίεση στο Κογκρέσο να δώσει στον Zelensky περισσότερα χρήματα τα οποία δίνουν οι αμερικανοί φορολογούμενοι».
«Ζητώ να γίνει έλεγχος των κονδυλίων που διατίθενται στην Ουκρανία, καθώς και να διασφαλιστεί η χρηματοδότηση και η προστασία των αμερικανικών συνόρων», πρόσθεσε.

Η Ουκρανία είναι η 51η πολιτεία των ΗΠΑ;

«Νομίζω ότι ο αμερικανικός λαός και οι φορολογούμενοι αξίζουν να γνωρίζουν γιατί η κυβέρνηση Biden και αυτό το Κογκρέσο (στο σημερινό Κογκρέσο έχουν πλειοψηφία οι δημοκρατικοί και στα δύο σώματα) ενδιαφέρεται τόσο πολύ να χρηματοδοτήσει την υπεράσπιση των συνόρων της Ουκρανίας και όχι να προστατεύσει τα αμερικανικά σύνορα».
Επίσης και με βάση το μέγεθος της οικονομικής βοήθειας, αναρωτήθηκε αν η Ουκρανία είχε γίνει η 51η πολιτεία των ΗΠΑ. «Γνωρίζατε ότι χρηματοδοτούμε επίσης τον προϋπολογισμό της Ουκρανίας αφού 11,8 δισεκατομμύρια δολάρια πηγαίνουν για άμεση δημοσιονομική στήριξη.
Ερώτηση: Η Ουκρανία είναι τώρα η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών;
Και ποια θέση έχει ο Πρόεδρος της Ουκρανίας… ανέφερε η Marjorie Taylor Green

Η ειδική επιχείρηση δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, συνεχίζεται και οι στόχοι της θα επιτευχθούν, δήλωσε εκπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου Peskov.
«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση συνεχίζεται, δεν εξαρτάται από τις κλιματικές ή καιρικές συνθήκες», «οι στόχοι της πρέπει να επιτευχθούν».
Απαντώντας σε ερώτηση για τα εκατομμύρια Ουκρανούς πολίτες που παρέμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση στις 15 Νοεμβρίου λόγω ρωσικών βομβαρδισμών σε μια εποχή που οι μετεωρολογικές προβλέψεις προέβλεπαν χαμηλότερες θερμοκρασίες ο Peskov τόνισε ότι τα ρωσικά χτυπήματα είναι η απάντηση στην άρνηση των Ουκρανών να διαπραγματευτούν.

Να σημειωθεί ότι στις 15 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος βομβαρδισμός της Ουκρανίας από τους ρώσους αφού σχεδόν 100 πύραυλοι και Drones χτύπησαν κυρίως εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: