Τον ξανά αδειάζει η ΑΔΑΕ τον Εθνικό κατάσκοπο για τις υποκλοπές: “Ουδέποτε ενημερωθήκαμε για τις παρακολουθήσεις”

Νέο «άδειασμα» επιφύλασσε η Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς με ανακοίνωσή της αναδεικνύει την πλήρη παράκαμψή της σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο-πρόκληση για το απόρρητο των επικοινωνιών, που μεταξύ άλλων προβλέπει πως η ενημέρωση των παρακολουθούμενων θα γίνεται μετά από τρία χρόνια και με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει μεταξύ άλλων η ΑΔΑΕ σε ανακοίνωσή της, «ουδέποτε ενημερώθηκε αρμοδίως, ούτε ζητήθηκε με θεσμικά πρέποντα τρόπο η διατύπωση της γνώμης της, έτσι  ώστε το θεσμικό αυτό νομοσχέδιο να είναι η κατάληξη ενός νηφάλιου και επιστημονικού διαλόγου, προς όφελος του δικαιώματος». Παράλληλα, η ΑΔΑΕ εκφράζει την «κατάπληξη της και την θεσμική δυσαρέσκειά της για την εν λόγω θεσμική παράλειψη». Την ίδια στιγμή στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι παρά ασφυκτικά χρονικά πλαίσια που ακολουθείται, θα «διατυπώσει τις αμέσως προσεχείς ημέρες την γνώμη της επί των διατάξεων του νομοσχεδίου».

Η τοποθέτηση της ΑΔΑΕ έρχεται μετά την αποκαλυπτική έκθεση πεπραγμένων της ΑΔΑΕ για το 2021, που περιγράφει πώς γίνονταν οι παρακολουθήσεις, βγάζοντας στη «σέντρα» το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό που ισχυρίζονται πως -δήθεν- δεν γνώριζαν.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: