Πεδίο μάχης όλη η Ελλάδα για την επέτειο του Πολυτεχνείου (Φώτο+Βίντεο)

Επεισόδια ξέσπασαν πριν από λίγο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, αφού είχαν ολοκληρωθεί οι πορείες για την 49η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Η ένταση ξεκίνησε όταν κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ και πυροτεχνήματα προς τους αστυνομικούς. Ιδιαίτερα έκρυθμη είναι η κατάσταση έξω από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Οι αστυνομικοί «απαντούν» με κρότου – λάμψης αλλά και με τη χρήση χημικών…Επιστρατεύτηκε και η Αύρα της Αστυνομίας, που έριξε νερό για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Εκατοντάδες άτομα έσπασαν, παράλληλα, μάρμαρα, ενώ άναψαν και φωτιές στους κάδους. Έβγαλαν αντικείμενα, δε, μέσα από το ΑΠΘ και τα έστησαν για οδοφράγματα.

Πεδίο μάχης θυμίζει το κέντρο της Πάτρας στο περιθώριο της πορείας για την 49η επέτειο της εξέγερσης στο Πολυτεχνείο. Ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, ενώ φωτιά εκδηλώθηκε σε πολυκατοικία.

Σε κεντρικούς δρόμους στην Πάτρα εκτυλίχθηκαν σοβαρά επεισόδια ύστερα από τις πορείες για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Ένταση διαδραματίστηκε επί της οδού Κορίνθου με δεκάδες ρίψεις μολότοφ, κρότου λάμψης και χημικών.

Την ίδια ώρα φωτιά έπιασε και ένας όροφος πολυκατοικίας.

Σημειώνεται πως ένα παράρτημα του πανεπιστημίου Πάτρας έχει καταληφθεί τα τελευταία χρόνια από αντιεξουσιαστές.

Στην Αθήνα μετά το τέλος της πορείας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, άγνωστοι έβαλαν φωτιά σε κάδο σκουπιδιών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Νωρίτερα, μικροένταση είχε δημιουργηθεί δύο φορές με επιθέσεις κατά αστυνομικών, μία με μολότοφ και μία με βεγγαλικά.

Σε όλες τις περιπτώσεις, οι μικροεντάσεις εκτονώθηκαν αμέσως και δεν πήραν διαστάσεις…

Υπενθυμίζεται ότι περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί παίρνουν μέρος στα μέτρα λόγω της επετείου για το Πολυτεχνείο ενώ πάνω τα σημεία που πέρασε η μεγάλη πορεία στην Αθήνα πετούσε συνεχώς το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

https://youtu.be/G3nPpVdxe5k

https://youtu.be/twUabQaqtlM

https://youtu.be/GmI04jIgaqs

https://youtu.be/wi3S4aKAj1Q

https://youtu.be/z5JFw7d7cTQ

https://youtu.be/–dNUbDNpQI

https://youtu.be/ErEcLOaKwKM

https://youtu.be/SMwBOsjpCpw

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: