Σφοδρή επίθεση κατά της προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Εφέτη Μαργαρίτα Στενιώτη εξαπέλυσε με άρθρο του ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και πρώην πρόεδρος, Εφέτης Χριστόφορος Σεβαστίδης αναφορικά με τη στάση της στο θέμα των υποκλοπών, με τον κύριο Σεβαστίδη να διατυπώνει σαφείς αιχμές κατά της κυρίας Στενιώτη εγκαλώντας την για «ύποπτη αλλαγή στάσης».

Συγκεκριμένα πριν από λίγες μέρες η κυρία Στενιώτη, μιλώντας στο 23ο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων, επισήμανε πως η προσβολή του απορρήτου των επικοινωνιών «αποτελεί συνταγματική εκτροπή, παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας αποτελεί συνταγματική εκτροπή, παραβίαση της συνταγματικής νομιμότητας» και επισήμανε πως απαιτείται «άμεση διερεύνηση από τη Δικαιοσύνη». Πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική τοποθέτηση της νυν προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, την ώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί με κάθε τρόπο να συγκαλύψει το σκάνδαλο και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ισίδωρος Ντογιάκος «πετά τη μπάλα στην εξέδρα» με τη στάση του.

Μετά την τοποθέτηση αυτή της κυρίας Στενιώτη ο κύριος Σεβαστίδης σε άρθρο του έκανε λόγο για «ύποπτη αλλαγή στάσης της προέδρου της Ε.Δ.Ε. στο θέμα της παραβίασης των επικοινωνιών». Όπως υποστήριξε, όταν αποκαλύφθηκε και τέθηκε σε δημόσια συζήτηση το θέμα των υποκλοπών «η ομάδα της μειοψηφίας της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων το αναγνώρισε ως κορυφαίο ζήτημα συνταγματικής τάξης», όχι όμως και η «η διοίκηση της Ένωσης» για την οποία υποστήριξε πως «ήταν προκλητικά απούσα». Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ήταν προκλητικά απούσα στο θέμα των υποκλοπών, παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που άπτεται του Συντάγματος και της Δημοκρατίας.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: