«Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα» από τη Σακελλαροπούλου για τις υποκλοπές στην απάντησή της στις δημοσιογραφικές ενώσεις.

Τη σιωπή επέλεξε ουσιαστικά ως απάντηση η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, προς τις δημοσιογραφικές ενώσεις της χώρας, οι οποίες με επιστολή τους ζητούν την παρέμβαση του ανώτατου θεσμού της χώρας για το σκάνδαλο των υποκλοπών, καθώς απέφυγε να πάρει θέση σχετικά με τη λίστα Μητσοτάκη και τις παρακολουθήσεις θεσμικών παραγόντων, δημοσιογράφων και πολιτών από το κακόβουλο λογισμικό Predator, στο φόντο των τελευταίων συνταρακτικών αποκαλύψεων του Documento και άλλων ΜΜΕ.

Ειδικότερα, στην απαντητική επιστολή της και αποφεύγοντας να πάρει θέση σχετικά με το σκάνδαλο που εκθέτει την χώρα σε διεθνές επίπεδο και δηλητηριάζει τον πολιτικό βίο της χώρας με την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη η κ. Σακελλαροπούλου επισημαίνει μεταξύ άλλων με γενικόλογο ύφος πως «η διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται ενώπιον των δικαστικών αρχών».

Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι έχει τοποθετηθεί «επί της αρχής και με σαφήνεια», γεγονός που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επιλογή της να μην πει επί της ουσίας τίποτα για το καυτό σε ό,τι αφορά τη λειτουργία της Δημοκρατίας ζήτημα, ενώ στο παρελθόν έχει επιλέξει να παρέμβει με ιδιαίτερη ζέση και επιμονή για τον φράχτη του Έβρου, τη Μarfin, τον λαϊκισμό και τον κίνδυνο που αντιπροσωπεύουν τα δύο άκρα.

Υπενθυμίζεται πως προ ημερών οι ΠΟΕΣΥ και οι δημοσιογραφικές Ενώσεις είχαν ζητήσει την παρέμβαση της Προέδρου της Δημοκρατίας, εκφράζοντας  τον προβληματισμό αλλά και την έντονη ανησυχία τους για την αναφορά και δημοσιογράφων σε λίστες προσώπων των οποίων υποκλέπτονται οι επικοινωνίες.

«Δεν μπορούμε, να επιτρέψουμε να τελούν οι δημοσιογράφοι και κατ’ επέκταση η Ενημέρωση, σε ομηρία φημών και σκοτεινών πρακτικών», σημείωναν στην επιστολή τους προς την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ