Για την ερχόμενη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη για το Μάτι όταν και η υπεράσπιση θα υποβάλει ενστάσεις για τη νομιμοποίηση της πολιτικής αγωγής.

Την Τετάρτη ολοκληρώθηκαν  παραστάσεις υποστήριξης της κατηγορίας από συγγενείς νεκρών, εγκαυματίες, πυρόπληκτους, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελημάτων της Αθήνας.

Μάλιστα, σημειώθηκε μικρή ένταση κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ονομάτων των μαρτύρων καθώς εγκαυματίες και συγγενείς θυμάτων αντέδρασαν έντονα με την παρουσία των στελεχών της πυροσβεστικής και κυρίως των χειριστών των ελικοπτέρων στη δικαστική αίθουσα. Μάλιστα, ακούστηκε η φράση: «Που ήσασταν εκείνη την ημέρα; Εμείς ένα ελικόπτερο είδαμε μόνο».

Στο μεταξύ, η πρόεδρος του Δικαστηρίου ζήτησε σεβασμό στη διαδικασία και πρόσθεσε: «Εδώ δεν ήρθατε για να βγάλετε ούτε τον πόνο ούτε την αγανάκτηση σας. Εδώ ήρθατε για να έχετε μία δίκαιη δίκη. Την αγανάκτηση σας θα την αφήσετε έξω από την πόρτα γιατί έτσι γίνονται οι δίκες, είναι σαν προσευχή».

Εν παραλλήλω, ο δικηγόρος της πλευράς των θυμάτων, Βασίλης Ταουξής κατέθεσε αίτημα  για να καταθέσουν ως πρώτοι μάρτυρες οι πραγματογνώμονες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι διορίστηκαν από τις εισαγγελικές αρχές για την υπόθεση και βρίσκονται από την 93η θέση και κάτω στον κατάλογο των μαρτύρων.

Από την πλευρά του ο συνήγορος οικογενειών θυμάτων, Βασίλης Καπερνάρος, τόνισε: «Υπάρχουν μάρτυρες που δεν έχουν κλητευθεί από το δικαστήριο σας. Θα ζητήσουμε από το δικαστήριο σας να κλητευθούν μέσω του κ. εισαγγελέα στην επόμενη συνεδρίαση».

Προηγούμενο άρθροΡήμαξαν τους Έλληνες τους φόρους και τους κάνουν οικονομικό “στραγγαλισμό” με το παραμύθι της ενεργειακής κρίσης για να τους αποτελειώσουν
Επόμενο άρθροΨήφισαν όλα τα τομάρια την άρση ασυλίας του Κλέων Γρηγοριάδη για αυτά που είπε για τους μεγαλοεπιχειρηματίες-Την άρση ασυλίας του Μητσοτάκη πότε θα την ψηφίσετε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ