Τον τελειώνουν οι περήφανοι Μακεδόνες-Στον πάτο τα ποσοστά σε όλη τη Μακεδονία-“Δυνατά” ονόματα βουλευτών αρνούνται να μπουν στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας

Τα σύννεφα στο Βορρά έχουν πύκνωση για το κυβερνών κόμμα, καθώς οι τοπικές δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Ν.Δ. ενδέχεται να καταγράψει το χειρότερο εκλογικό της ποσοστό τις τελευταίες δεκαετίες. Κατάσταση που πλέον δείχνει μη αναστρέψιμη, ειδικά από τις αντιδράσεις των πολιτικών και πολιτευτών της Μακεδονίας.

Παρά την επιστράτευση του ίδιου του πρωθυπουργού ο οποίος με περιοδείες προσπαθεί να αναστηλώσει το ηθικό του κόμματος, αλλά κυρίως να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια με «νέο αίμα», τα αποτελέσματα κρίνονται απογοητευτικά.

Η πραγματικότητα είναι ότι ουδείς θέλει να συνδεθεί με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, αφού εκτός από την Συμφωνία των Πρεσπών, η ακρίβεια και τα συντριπτικά χτυπήματα που έχει δεχτεί ο τομέας της πρωτογενούς παραγωγής, καθιστούν το όνομα «Μητσοτάκης», κόκκινο πανί για τους βορειοελλαδίτες.

Οι προεκλογικές δεσμεύσεις για ακύρωση της συμφωνίας του Κοτζιά, επικλήσεις του βέτο για την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων και την μη υποδοχή σκοπιανού πρωθυπουργού, αποδείχτηκαν ψευδείς. Από την άλλη, η καταστροφή κυρίως του κτηνοτροφικού τομέα έχει επιφέρει κολοσσιαίο πλήγμα στην οικονομία της Βορείου Ελλάδος, πλέον φυσικά των ραγδαίων ανατιμήσεων που συνθλίβουν κάθε νοικοκυριό.

Ήρθε και η υπόθεση Πάτση για να δώσει τη χαριστική βολή, απομακρύνοντας τους μικρομεσαίους από το σύστημα Μητσοτάκη.

Μπορεί αυτό το κλίμα να μην αποτυπώνεται στις πανελλαδικές δημοσκοπήσεις, οι οποίες τεχνηέντως στοχεύουν περισσότερο στο αθηναϊκό κέντρο, να μην φαίνεται στις πολιτικές αναλύσεις των ΜΜΕ, οι τοπικές σφυγμομετρήσεις όμως που διενεργούν οι γαλάζιοι βουλευτές είναι πραγματική γροθιά στο στομάχι.

Το πιο ενδεικτικό σημείο της κατάρρευσης όμως είναι η άρνηση προβεβλημένων προσωπικοτήτων να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. Μιλάμε για έναν καταιγισμό αρνήσεων, οι οποίες δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας για να μην πληγεί η εικόνα της κυβέρνησης. Ακόμα και άνθρωποι όπως ο Άγγελος Χαριστέας που ανήκουν στην παράταξη, αρνούνται να συμπαραταχθούν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Προκλητικές συμπεριφορές όπως η εξόφθαλμη στήριξη της Ντόρας Μπακογιάννη στον Τάσο Χατζηβασιλείου στις Σέρρες, προκαλούν τις τοπικές κοινωνίες, βλέποντας ότι η οικογένεια Μητσοτάκη προτιμά να θέτει σε κίνδυνο την ενότητα και την εκλογική επίδοση της παράταξης, προκειμένου να εξασφαλίσει πλήρως ελεγχόμενα ψηφοδέλτια ακόμα και στα προπύργια της Ν.Δ.

Ο Κυριάκος φαίνεται ότι θα αντιληφθεί με οδυνηρό τρόπο ότι στην Βόρειο Ελλάδα τους βουλευτές δεν τους εκλεγούν τα αθηναϊκά κανάλια, αλλά οι πληγωμένοι Μακεδόνες..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *