Μετά τα… χίλια κύματα που πέρασε η σχέση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον καθηγητή, Σωτήρη Τσιόδρα, ο Πρωθυπουργός της χώρας στη μάχη με την πανδημία επιστρατεύεται ξανά, σε μια πρωτοφανή για τα χρονικά της χώρας “συνεργασία”, δηλαδή την προώθηση του εμβολί#υ της… γρίπης.

Και λέμε πρωτοφανή καθώς από τα μεταπολεμικά χρόνια ποτέ δεν πρωθυπουργός της Ελλάδας δεν βγήκε να προωθήσει το εμβόλι# της κοινής γρίπης εκτός από φέτος.

Αν και πέρασαν περίοδοι στη διάρκεια της πανδημίας που ο Σωτήρης Τσιόδρας ήταν απομονωμένος από το Μαξίμου και συνόδευσε την ο ίδιος την πορεία του με την ατάκα «αποτύχαμε πλήρως στη διαχείριση της πανδημίας», ο πρωθυπουργός άνοιξε ξανά το γραφείο του στον καθηγητή και πλέον φίλο για να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμπολίτες μας να εμβολι@στούν έναντι της γρίπης.

Το βίντεο ξεκινά με τον πρωθυπουργό και όχι τον ειδικό να μιλά για τη γρίπη και να λέει συγκεκριμένα: «Παρότι δεν είμαι άνω των 60, αλλά επειδή έχω στο περιβάλλον μου συγγενή υψηλού κινδύνου η σύσταση των γιατρών, επειδή συναναστρέφομαι και πολύ κόσμο, είναι να κάνω το εμβόλι# της γρίπης. Σας συνιστώ, αν είστε άνω των 60, να το κάνετε οπωσδήποτε. Ετοιμαζόμαστε προφανώς για τον χειμώνα και πρέπει να είμαστε όσο το δυνατόν πιο προστατευμένοι. Γιατρέ τι λες εσύ;».

Στο σημείο αυτό ο Σωτήρης Τσιόδρας που μέχρι εκείνη τη στιγμή καθόταν κάπως αμήχανα κοντά στον πρωθυπουργό απαντάει: «Βεβαίως άτομα αυξημένου κινδύνου, άτομα που στο περιβάλλον τους έχουν άτομα που κινδυνεύουν περισσότερο, ήδη άρχισε η εποχή της γρίπης και στην πατρίδα μας, να εμβολι@στούν και για τη γρίπη».
Από πότε ένας πρωθυπουργός προωθεί το εμβόλιο για την γρίπη;

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ