Είναι αδίστακτοι!! Κομισιόν και Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων κρούουν τον κώδωνα για μεταλλάξεις για τις οποίες δεν υπάρχει κανένα επιστημονικό δεδομένο

Τις αντιφάσεις, μεταξύ Κομισιόν και ΕΜΑ, σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με την αντιμετώπιση των νέων παραλλαγών του κορ#νοϊού, αναδεικνύει, με γραπτή της ερώτηση προς την Κομισιόν, η Ιταλίδα ευρωβουλευτής των Μη Εγγεγραμμένων Francesca Donato.!

Οπως αναφέρει, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου 2022, ο EMA προειδοποίησε ότι ένα άλλο κύμα COVI-D-19, που οδηγείται από νέες παραλλαγές, ξεκινά.

Ενώ, ωστόσο, ο Οργανισμός είπε ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι παραλλαγές θα είναι πιο μεταδοτικές ή θα έχουν πιο σοβαρές συνέπειες, προειδοποίησε ότι θα έχουν «αυξημένη ικανότητα να ξεφύγουν από την ανοσία που παρέχεται από τον εμβολι@σμό» και ανοσία από «φυσική μόλυνση, συμπεριλαμβανομένων των Omicron και αντίσταση στα επί του παρόντος διαθέσιμα μονοκλωνικά αντισώματα».

Ο EMA είπε επίσης ότι ο εμβολι@σμός «είναι ένα από τα πιο αποτελεσματικά εργαλεία μας για την προστασία μας».

Οπως, όμως, υπογραμμίζει η Ιταλίδα ευρωβουλευτής, αυτές οι επίσημες δηλώσεις, σχετικά με την αποτελεσματικότητα του εμβολι@σμού, έρχονται σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς που διατύπωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν κατά την ακρόαση με το Ελεγκτικό Συνέδριο και με τους ισχυρισμούς του κύριου προμηθευτή εμβ#λίων της ΕΕ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ειδικής Επιτροπής για την COV-ID-19 πανδημία.

Η ευρωβουλευτής ρωτά αν μπορούν να δοθούν δεδομένα, για τρείς τουλάχιστον «νέους» κορ#νοϊούς που έχουν γίνει πιο επιθετικοί και γιατί οι επίσημες αρμόδιες δομές κρούουν αβάσιμους συναγερμούς για τις πιο πρόσφατες «πιο επικίνδυνες» παραλλαγές που δεν είναι βιολογικά δυνατές, από την στιγμή που δεν υπάρχουν διαθέσιμα δεδομένα αυτού του είδους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *