Δεν έχει ξαναζήσει χώρα τέτοια πράγματα: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε μέχρι και το συνέδριο των Βλάχων

Δεν έχει ξαναζήσει χώρα τέτοια πράγματα: Η ΕΥΠ παρακολουθούσε μέχρι και το συνέδριο των Βλάχων

Φαίνεται πως το σκάνδαλο παρακολουθήσεων δεν περιορίζεται μόνο στα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, καθώς την στενή παρακολούθηση του 1ο Πανελλήνιου Επιστημονικού Συνεδρίου από την ΕΥΠ που οργάνωση η Επιστημονική Εταιρεία Μελέτης του Πολιτισμού των Βλάχων, κατήγγειλε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος.

Το συνέδριο με θέμα «Οι Βλάχοι της Ελλάδας, Ταυτότητα και Ετερότητες στον χώρο και τον χρόνο» περιελάμβανε πλήθος εισηγήσεων από επιστήμονες που ασχολούνται με τον χώρο του βλάχικου πολιτισμού ενώ οι εργασίες του μεταδιδόταν ζωντανά στο YouTube και τα κοινωνικά δίκτυα.

Από το βήμα του συνεδρίου και κλείνοντας τις εργασίες ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Βασίλης Νιτσιάκος, έκανε λόγο για παρουσία ανθρώπων της ΕΥΠ στην αίθουσα, καλώντας τους να αποχωρήσουν την ώρα που ορισμένοι από τους παραβρισκόμενους φώναζαν «ντροπή».

«Εδώ υπάρχουν και άνθρωποι της ΕΥΠ και θα τα ακούσουν. Εμείς βγάλαμε live streming αλλά η ΕΥΠ έστειλε εδώ ανθρώπους που τους πληρώνουμε ως φορολογούμενοι ενώ θα μπορούσαν να είναι στο σπίτι τους και να ακούνε… Ο κύριος της ΕΥΠ που είναι εδώ ας σηκωθεί να φύγει τώρα. … Να φύγει ο κύριος… Είναι και βλάχικης καταγωγής… Να σηκωθεί να φύγει. Είναι ντροπή. Γι’ αυτό σας πληρώνουμε, για να έρχεστε να μας παρακολουθείτε σε ένα πρόγραμμα που είναι live streaming.

Ζούμε σε αστική δημοκρατία, σε φιλελεύθερο σύστημα Δεν μπορεί ο κύριος αυτός να είναι εδώ και να παρακολουθεί και τα πηγαδάκια. Θα το ακούσει το πανελλήνιο αυτό το πράγμα», ανέφερε ο Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: