Βαγγέλης Μαρινάκης και Βαρδής Βαρδινογιάννης ετοιμάζουν (με άδεια από τον ξένο παράγοντα) την επόμενη ημέρα για τη χώρα, η οποία οδηγείται προς ώρας από έναν πρωθυπουργό υπό προθεσμία, δέσμιο σκανδάλων και έρμαιο διαπροσωπικών σχέσεων που παραβιάζουν το Σύνταγμα.

Νίκος Δένδιας και Όλγα Κεφαλογιάννη φαίνεται να είναι οι λύσεις που έριξαν στο τραπέζι ως αντικαταστάτες του Μητσοτάκη, οι δύο ισχυροί επιχειρηματίες, κάνοντας στην άκρη τον κυρίαρχο λαό και πάντα υπό την επίβλεψη των «γερακιών» της πρεσβείας των Αμερικανών.

Η παρακολούθηση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, την οποία ανέφερε χθες ως βέβαιο γεγονός το «ΒΗΜΑ» σημαίνει  ότι ο φέρελπις Κερκυραίος δελφίνος προωθείται για αντικαταστάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η παγίδευση του τηλεφώνου του υπουργού Εξωτερικών προσδιορίζεται πριν από έναν χρόνο –μέσω ύποπτου SMS.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός Εξωτερικών σκέφτεται ακόμα και την παραίτηση από τη θέση του, με όλα τα σενάρια να είναι ανοιχτά.

Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Εξωτερικών μεταξύ του Ν. Δένδια και στενών συνεργατών του συζητήθηκε το  ενδεχόμενο παραίτησης, το οποίο θα σήμαινε άμεσα εκλογές αφού κατ’ αυτόν τον τρόπο θα δεχόταν επίσημα ότι είχε τεθεί υπό παρακολούθηση.

Το Μαξίμου ενημερώθηκε σχετικά και του ζητήθηκε να τοποθετηθεί άμεσα, αφού θα ακολουθούσε διάγγελμα Μητσοτάκη για άμεση προσφυγή στην κάλπη πριν από τα Χριστούγεννα.

Τελικά, έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι δέχθηκε να μην παραιτηθεί, αλλά… υπό όρους. Οι εκλογές να γίνουν τον Ιούνιο.

Αν η Ν.Δ. βγει πρώτη (και να συμβεί αυτό λόγω απλής αναλογικής δεν σχηματίζει κυβέρνηση) να υποστηριχθεί ο ίδιος ως… πρωθυπουργός διακομματικής. Διατείνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας «θα τον δεχόταν» για πρωθυπουργό!

Ο Κ. Μητσοτάκης να παραμείνει πρόεδρος της Ν.Δ. υπό προθεσμία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ