Ραγδαίες εξελίξεις: Έτοιμος να δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα ο Γρηγόρης Δημητριάδης με σκοπό να σώσει το τομάρι του-Θα καρφώσει και τον θείο του σαν εγκέφαλο των υποκλοπών

Ραγδαίες εξελίξεις: Έτοιμος να δώσει όλα τα στοιχεία στη δημοσιότητα ο Γρηγόρης Δημητριάδης με σκοπό να σώσει το τομάρι του-Θα καρφώσει και τον θείο του σαν εγκέφαλο των υποκλοπών

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις προοιωνίζεται ο δεύτερος κύκλος του σκανδάλου των υποκλοπών που συνοδεύεται και από τον εμφύλιο Μητσοτάκη-Μαρινάκη, ο οποίος όχι μόνο δεν λέει να κοπάσει, αλλά όπως όλα δείχνουν θα είναι μέχρι τελικής πτώσεως, αλλά και από πιθανό ρήγμα στην ίδια την οικογένεια Μητσοτάκη.

Η προσοχή στρέφεται αφενός στα επιχειρηματικά και μιντιακά υποσυστήματα που παίζουν ρόλο στα δημόσια πράγματα και αφετέρου στο εσωτερικό της κυβερνητικής παράταξης, όπου υπάρχει αναταραχή και δεσπόζουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς. Όσον αφορά το μιντιακό σύστημα είναι διχασμένο. Η εικόνα του Σαββατοκυριακάτικου Τύπου είναι χαρακτηριστική.

Οι μισές εφημερίδες είχαν κύριο θέμα τους την υπόθεση των υποκλοπών, με πρώτο το συγκρότημα Μαρινάκη. Υπήρχαν όμως κι άλλες, (βλέπε Πρώτο Ψέμα κτλ) που το δεν είχαν καν “χτύπημα” στην πρώτη σελίδα. Παρόμοια είναι η εικόνα και στα site.

Η νέα τροπή και οι αποκαλύψεις

Γνωστοί μιντιακοί κύκλοι ζητούν την κεφαλή του Δημητριάδη επί πίνακι, με την παραπομπή του στην δικαιοσύνη. Μάλιστα, διευθυντής ιστορικής κυριακάτικης εφημερίδας προειδοποιεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης «κινδυνεύει να απωλέσει το πολιτικό κεφάλαιο που με τόσο κόπο απέκτησε τα προηγούμενα χρόνια. Αν δεν βρει τρόπο να φέρει ενώπιον της Δικαιοσύνης τους ενόχους και δεν ασφαλίσει τους πολίτες έναντι των επαίσχυντων παρακολουθήσεων θα αντιμετωπίσει θύελλα πρωτοφανή που θα κλονίσει στην κυριολεξία την χώρα». Εν ολίγοις, λέει ότι τα σημαντικότερα και τα χειρότερα για τον πρωθυπουργό έπονται , αν δεν “δώσει” τον ανιψιό του και υπαρχηγό της καμόρας.

Κρίσιμη είναι η πληροφορία ότι οι ενεχόμενοι είχαν συνδέσει το Predator με την ΕΥΠ. Το γιατί παρακολουθούνταν τόσα πρόσωπα από το Υπουργικό Συμβούλιο, σύζυγοι υπουργών και στελέχη ελεγχόμενων υπηρεσιών ερμηνεύεται μέσω της ανασφάλειας και των θεωριών κομματικής συνωμοσίας που κατατρύχουν θείο και ανεψιό.

Μάλιστα, η σύγκρουση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, που έχει επιστρατεύσει τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχει και ακόμη και τον Ολυμπιακό, είναι εμφανής. Μία άλλη σύγκρουση, σύμφωνα με φήμες που κυκλοφορούν στα καφέ πέριξ του Κολωνακίου, βρίσκεται σε εξέλιξη. Αν και οφείλει κανείς να είναι εξαιρετικά επιφυλακτικός, ωστόσο οι φήμες αυτές κάνουν λόγο για ρήξη στο εσωτερικό της οικογένειας, αρχικά μεταξύ Μητσοτάκη και Δημητριάδη.

Ο παραιτηθείς Γραμματέας δεν θέλει σε καμία περίπτωση να βρεθεί ακάλυπτος, συνομιλητές του λένε ότι θεωρεί πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορέσει να ξεμπλέξει “δίνοντάς τον”, θα το κάνει. Βεβαίως το να αφήσει να παραπεμφθεί ο Δημητριάδης στην Δικαιοσύνη θα είναι αυτοχειριασμός και αυτό προς το παρόν γλιτώνει τον πρώην Γραμματέα.

Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες, ορισμένα στοιχεία στα ΜΜΕ έχουν διαρρεύσει από τον κ. Δημητριάδη, ίσως σαν μία υπόμνηση ότι κρατά και εκείνος χαρτιά στα χέρια του, ενώ άλλες θέλουν στοιχεία που διέρρευσαν εναντίον του κ. Δημητριάδη να προήλθαν από το περιβάλλον του πρωθυπουργού. Ένα ερώτημα είναι πάντως τι στάση κράτα η Ντόρα Μπακογιάννη. Στον πρώτο κύκλο υπερασπιζόταν τον πρωθυπουργό, τώρα αποφεύγει τις εμφανίσεις.,

Η δε Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ είναι αμφίρροπη. Οι βουλευτές δεν εξεγείρονται, αλλά και δεν δείχνουν καμία προθυμία να υπερασπιστούν τον πρωθυπουργό στα Μέσα Ενημέρωσης. Στην συντριπτική τους πλειονότητα φαίνεται να συμφωνούν με τους Έλληνες πολίτες (το 80%, σύμφωνα με την μέτρηση της PRORATA) ότι ο πρωθυπουργός τους γνώριζε, αν όχι τα πάντα, σίγουρα τα περισσότερα γύρω από τις παρακολουθήσεις. Από εκεί και μετά είναι διχασμένοι: Όσοι αισθάνονται ασφαλείς για την επανεκλογή τους περιμένουν το καθοριστικό στοιχείο που θα οδηγήσει στην πτώση της οικογένειας Μητσοτάκη και την παραπομπή κάποιου ή κάποιων στη Δικαιοσύνη.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ...

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: