Μία από τις πιο συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν χθες το βράδυ, στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο, όπου τερμάτιζαν οι αθλητές που είχαν ξεκινήσει το πρωί από το Μαραθώνα για να τρέξουν την ιστορική διαδρομή του Αυθεντικού Μαραθωνίου!Σύμφωνα με το ethnos.gr, περίπου 8 ώρες μετά την εκκίνηση, όταν πια στο Καλλιμάρμαρο είχε πέσει το σκοτάδι, μπήκε για να τερματίσει ο 92χρονος Στέλιος Πρασσάς

ο υπερήλικας δρομέας που αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την δύναμη της ψυχής και τους σώματός του.

Όπως είναι φυσικό, ο αθλητής ο οποίος σήμανε τη λήξη του Μαραθωνίου καθώς τερμάτισε τελευταίος καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο, τους εθελοντές και τους διοργανωτές.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτός ήταν ο 22ος μαραθώνιος που έτρεξε ο κ.Πρασσάς και είναι ο γηραιότερος δρομέας του συγκεκριμένου αγώνα.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ,Σοφία Σακοράφα τον περίμενε στην αψίδα τερματισμού για να τον καλοσωρίσει ως τον τελευταίο αθλητή του αγώνα και να του δώσει το μετάλλιο του, ένα στεφάνι και ένα μπουκέτο λουλούδια. «Σας ευχαριστώ όλους, σας αγαπώ όλους», έλεγε ο κ.Πρασσάς.

Παρόντες σε αυτή την σπουδαία στιγμή ήταν ο γιος το 92χρονου Θανάσης και τα δύο του εγγόνια, αλλά και ο αθλητής Κώστας Κεντέρης. 

Όταν ολοκληρώθηκε η απονομή ο Στέλιος Πρασσάς έπεσε στην αγκαλιά του γιου τους και ξέσπασε σε κλάματα. «Μπράβο μπαμπά. Τα κατάφερες και εφέτος», του είπε ο γιος του, φανερά συγκινημένος και εκείνος.Όπως είπε στο ethnos.gr: «Είχα πολύ αγωνία εφέτος. Φοβήθηκα γιατί ο αγώνας είναι δύσκολος και τα χρόνια έχουν περάσει για τον μπαμπά αλλά τα κατάφερε. Είμαστε όλοι υπερήφανοι».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: