Μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε κατά κύριο λόγο στο κυβερνητικό έργο των τελευταίων ετών στον στόχο των επερχόμενων εκλογών, αλλά σχολίασε επίσης και το επίκαιρο θέμα των υποκλοπών κάνοντας λόγο για καλλιέργεια τοξικού κλίματος από την αντιπολίτευση. Δεν φτάνει που δεν διαψεύδει έστω για τους τύπους τις αποκαλύψεις, δεν φτάνει που ο Πρωθυπουργός χρησιμοποιούσε την ΕΥΠ για να μαθαίνει ποιον συναντά η σύζυγός του κι αν του φοράει κέρατα, έχει το θράσος να κατηγορήσει ΚΑΙ ΠΑΛΙ άλλους ως υπαίτιους.

«Η εισαγόμενη ακρίβεια και η ενεργειακή κρίση, επιχειρούνται να γίνουν μοχλοί της κοινωνικής αναταραχής», ανέφερε ο γυναικωτός Πρωθυπουργός εξαπολύοντας πυρά κατά της αντιπολίτευσης. «Αυτός ο δραστικός εκσυγχρονισμός του τόπου έχει ενοχλήσει πολλούς», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι «τα κέντρα αυτά θα ήθελαν πολύ έναν πιεζόμενο πρωθυπουργό. Κάποιοι εξωθεσμικοί μας δείχνουν τα δόντια τους, αλλά εμείς οι Νεοδημοκράτες δε μασάμε!».

Κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «σπέρνει διχασμό με λάσπη και απειλές. Απειλές που απευθύνονται και σε απλούς πολίτες», επεσήμανε ο κ. Μητσοτάκης. «Το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί ξαναζεί και απευθύνεται σε όλους», συνέχισε.

Ειδικότερα για την υπόθεση των υποκλοπών ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «γίνεται προσπάθεια να μπερδευτούν εσκεμμένα οι νόμιμες επισυνδέσεις με το παράνομο λογισμικό για να πείσουν ότι εγώ δεν είχα άλλη δουλειά από το να παρακολουθώ ποιους; Τους υπουργούς μου, τις γυναίκες τους, τη γραμματέα μου, καλλιτέχνες; Ούτε καν τους πολιτικούς μου αντιπάλους; Για όλα αυτά επικαλούνται λίστες χωρίς καμία απόδειξη».

Παράνομα λογισμικά επί ΣΥΡΙΖΑ

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην περίοδο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπου όπως είπε «ο ίδιος ο κ. Τσίπρας παραδέχτηκε ότι υπήρξε παράνομο λογισμικό στη χώρα και μάλιστα είχα υποψίες ότι παρακολουθούνταν και το δικό μου τηλέφωνο».

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι άλλαξε τον ποινικό κώδικα λίγο πριν φύγει από την κυβέρνηση το 2019 και με αυτόν τον τρόπο η προβλεπόμενη ποινή για το αδίκημα της εμπορίας και χρήσης ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης μειώθηκε, και αναρωτήθηκε εάν αυτό έγινε για να διευκολύνει κάποιους.

Η Δικαιοσύνη θα διαλευκάνει την υπόθεση

«Ο ίδιος ο κ. Τσίπρας που γνώριζε για τα παράνομα λογισμικά, έσπευσε άρον – άρον πριν τις εκλογές να αλλάξει τον Ποινικό Κώδικα που εμπόδιζε την εμπορία και χρήση ηλεκτρονικών μέσων παρακολούθησης. Μετέτρεπε το αδίκημα από κακούργημα σε πλημμέλημα. Σε ποιους άνοιξε το δρόμο να συνεχίσουν αυτό που κάνουν; Οι αντίπαλοί μας δεν διδάχτηκαν τίποτα από την υπόθεση Novartis», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ποιους ήθελε να προστατέψει ο κ. Τσίπρας με τις αλλαγές που έκανε στον Ποινικό Κώδικα για τις παρακολουθήσεις;»

Τόνισε ακόμα ότι το ζήτημα των υποκλοπών θα το διαλευκάνει η Δικαιοσύνη που είναι η μόνη αρμόδια αρχή. Σε αυτό το πλαίσιο, συνέχισε λέγοντας: «Την ώρα που εμείς ανακοινώνουμε έρευνες για τον φυσικό μας πλούτο, εκείνοι δημοσιεύουν λίστες από τον δικό τους βούρκο!»

Οι εκλογές

Αναφερόμενος στο διακύβευμα των εκλογών τόνισε:

«Η ΝΔ και εγώ είμαστε εμπόδιο σε κάποιους ισχυρούς, αλλά λίγους. Δεν πειράζει. Μας αρκεί που είμαστε με τους πολλούς και στο όνομά τους δηλώνω ότι δεν θα δεχθούμε καμία υπονόμευση. Κανένα φρένο στις αλλαγές που δεσμευτήκαμε […] Όσοι θέλουν την Ελλάδα μπανανία, τους απαντώ λάθος διεύθυνση. Σ’ αυτούς που ζητούν να μην κάνω αυτά που πιστεύω, τους λέμε όχι, ευχαριστώ. Σε εκείνους που ονειρεύονται αδύναμες κυβερνήσεις, τους προειδοποιώ, θα είμαστε απέναντί τους. Είμαι εκλεγμένος από το λαό και σε αυτόν λογοδοτώ» ξεκαθάρισε.

Και προσέθεσε: Όλα αυτά καθιστούν την επόμενη κάλπη μια από τις πιο κρίσιμες της μεταπολίτευσης. Όχι μόνο γιατί μπροστά στις φουρτούνες χρειάζεται σταθερό τιμόνι. Δεν μιλάμε για διπλές εκλογές. Μιλάμε για εθνικές εκλογές, δίνοντας στην πρώτη κάλπη το βάρος της τελικής. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει. Δεν υπάρχει χώρος για εσωστρέφεια. Όλοι να μάθουν ότι η χώρα δεν έχει ανάγκη από χαλαρές ψήφους. Δεν μπορεί οι αποφάσεις της πολιτείας και οι δράσεις να ατονούν στους δρόμους κομματικών παζαριών. Δείτε τι συμβαίνει σε συμμαχικές κυβερνήσεις στην Ευρώπη. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις. Αυτοδύναμη Ελλάδα, με πρωταγωνίστρια τη ΝΔ».

«Μια κυβέρνηση της παράταξής μας, αν και ενός κόμματος, δεν είναι ενός χρώματος. Η δική μας αυτοδυναμία είναι εγγύηση για εθνική συνεργασία. Για συστράτευση και δραστικό εκσυγχρονισμό. Η παράταξή μας θα απλωθεί στην κοινωνία. Να παρουσιάσουμε τα πολλά που έγιναν και τα πολλά που πρέπει να γίνουν. Με ρεαλισμό, αλλά χωρίς κομπασμό. Περιμένουν από εμάς οι πολίτες έμπρακτη στήριξη. Αναγνωρίζουν τις προσπάθειες της πολιτείας αλλά θα ήθελαν κάτι περισσότερο» συνέχισε.


«Ποια παράταξη απέδειξε ότι μπορεί στην πράξη να ενισχύσει το εισόδημα; Η ΝΔ με το χειροπιαστό έργο ή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις κλειστές τράπεζες; Ποιος είναι ικανός να διαχειρίζεται τις κρίσεις θωρακίζοντας την πατρίδα; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικεφαλής κυβέρνησης ΝΔ ή ο Αλέξης Τσίπρας επικεφαλής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ; Ας είμαστε ειλικρινείς: Σ’ αυτά τα ερωτήματα θα απαντήσει στην κάλπη ο πολίτης που μπορεί και συγκρίνει. Βλέπει τη θέση της χώρας. Μπορεί να διακρίνει μια καλή κυβέρνηση που κάνει και λάθη από μια πραγματικά λάθος κυβέρνηση. Μπορεί πια τέσσερα χρόνια ΣΥΡΙΖΑ και Αλέξης Τσίπρας, τέσσερα χρόνια ΝΔ και Κυριάκος Μητσοτάκης. Το αν όχι εμείς ποιος δεν το είπα με αλαζονεία, αλλά ισχύει απόλυτα. Οι Έλληνες στις επόμενες εκλογές θα απαντήσουν με μια ψήφο και τρεις λέξεις: Σταθερότητα, συνέχεια, συνέπεια» είπε και κατέληξε. «Κλείνω, όπως άρχισα απευθυνόμενος στους μαχητές του κόμματος. Γιορτάζουμε 48 χρόνια ΝΔ σηκώνοντας το γάντι στην πρόκληση. Ανοίγουμε την εξόρμηση μας στην κοινωνία. Ερχόμαστε από μακριά και πάμε μακριά. Σας θέλω δίπλα μου για την πατρίδα, τη Δημοκρατία, την παράταξη».

Προηγούμενο άρθροΈκανε πίσω ο Δένδιας από την παραίτηση του που θα σήμαινε άμεσα εκλογές- Μένει υπό όρους και αφήνει τον Μητσοτάκη να συνεχίζει την καταστροφή της Ελλάδας
Επόμενο άρθροΕίναι ικανός για όλα και δεν έχει φραγμούς: Πετάει τον ανιψιό του στη φυλακή για να γλιτώσει ο ίδιος και να συνεχίσει να κάθεται στην καρέκλα

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ