Απλησίαστα λόγω των συνεχών «χτυπημάτων» της ακρίβειας αναμένονται τα αγαπημένα μας χριστουγεννιάτικα γλυκά, όπως τα μελομακάρονα και οι κουραμπιέδες, καθώς οι τιμές θα κυμανθούν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα.

Η εκτόξευση των τιμών στις πρώτες ύλες και σε συνδυασμό με την αύξηση του ενεργειακού κόστους, οι επιχειρήσεις έχουν αναγκαστεί να ανεβάσουν 15% τις τιμές στα μελομακάρονα και στους κουραμπιέδες.

Πρόκειται για μία αύξηση κοντά στο 15%, καθώς οι πρώτες ύλες έχουν αυξηθεί ακόμη και κατά 90%, όπως αναφέρει εργαζόμενη σε ζαχαροπλαστείο στον Γέρακα.

«Έχουμε πάει τις τιμές μας, φέτος, στα 14,90 ευρώ το κιλό. Πέρσι, ήταν 12,90 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, προσπαθούμε να συγκρατήσουμε τις τιμές για τους καταναλωτές και δεν πρόκειται να αυξηθούν».

Αναφορικά με τις προτιμήσεις των καταναλωτών, φαίνεται πως προτιμούν τα μελομακάρονα. Όμως, ακόμα αγοράζουν διστακτικά τα χριστουγεννιάτικα γλυκά τόσο επειδή βρισκόμαστε στις αρχές Νοεμβρίου όσο και λόγω των τιμών.

Η αύξηση του ενεργειακού κόστους «απειλεί» με λουκέτα τα καταστήματα

Σύμφωνα με τους επαγγελματίες του κλάδου της ζαχαροπλαστικής το μεγαλύτερο μέρος των αυξήσεων οι επιχειρήσεις, με τεράστιο κόπο, έχουν καταφέρει να το απορροφήσουν.

«Οι τιμές σε σχέση με πέρσι έχουν ανεβεί στα περισσότερα προϊόντα 15%. Περιμένουμε κάθε χρόνο αυτή την περίοδο για να κλείσουμε όσες τρύπες μπορούμε. Φέτος τα πράγματα είναι δραματικά. Προσπαθούμε να κρατάμε τις τιμές σε χαμηλά επίπεδα σεβόμενοι τις δυσκολίες του κόσμου, ωστόσο έρχονται οι λογαριασμοί του ρεύματος, του φυσικού αερίου και αυτομάτως ότι είχαμε προσπαθήσει πάει στράφι. Δεν αντέχουμε άλλο. Και τις τιμές να ανεβάσουμε κι άλλο δεν θα αλλάξει κάτι γιατί ούτε ο κόσμος μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το κύμα ακρίβειας», δηλώνει ιδιοκτήτρια ζαχαροπλαστείου στα Πατήσια.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ