Ας δούμε τι γράφει ένας εργαζόμενος στον κλάδο για πολλά χρόνια!

Εργάζομαι για πάνω από 15 χρόνια στον κλάδο του λιανικού εμπορίου τροφίμων. Συνεπώς, γνωρίζω άριστα την συγκεκριμένη αγορά, τον τρόπο συμπεριφορά της αλλά και εν γένει την φιλοσοφία της. Αυτό που έχει σημασία είναι να λέμε υπεύθυνα την αλήθεια στους πολίτες ώστε να μην πιάνονται κορόιδο από τα παιχνίδια της εκάστοτε εξουσίας. Σήμερα θα πούμε αλήθειες και ψέματα για το καλάθι του νοικοκυριού που έχει λανσαριστεί σαν κάτι πρωτοποριακό από την Κυβέρνηση εδώ και μια εβδομάδα και που επί τους ουσίας, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ακόμα επικοινωνιακό παιχνίδι κυρίως για λόγους ψηφοθηρίας, ως είθισται.

Ψέμα: Για την ακρίβεια φταίει ο Πούτιν.

Η Aλήθεια: Oυδέν ψευδέστερον αυτού! Ενημερώνουμε τον Πρωθυπουργό που έχει γίνει μετρ στο ψέμα και στην παραπλάνηση των πολιτών ότι το πρώτο κύμα ανατιμήσεων ξεκίνησε από τον Σεπτέμβριο του 2021. Δεν έφταιγε ούτε η πανδημία, ούτε ο Πούτιν. Η αδυναμία του κράτους έφταιξε που δεν μπόρεσε να ελέγξει ποτέ την αισχροκέρδεια και να βάλει πλαφόν σε βασικά προϊόντα όπως είχε κάνει με τις τιμές των Rapid test.

Συνοψίζοντας, θα ήθελα να επισημάνω στους Έλληνες πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις αγορές τους και να μην τσιμπάνε από επικοινωνιακά τεχνάσματα κυβέρνησης και εμπόρων. Η ακρίβεια -δυστυχώς- δεν θα σταματήσει καθώς ο πληθωρισμός καλπάζει. Ας μην ξεχνάμε ότι σε περιόδους κρίσης οι μόνοι κερδισμένοι ΠΑΝΤΑ είναι οι αλυσίδες τροφίμων. Θυμάστε τι είχε συμβεί το 2015 με τα Capital Controls του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και προ δυο ετών με τα πρώτα Lockdown του Μητσοτάκη. Δισεκατομμύρια κερδών για τις επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου. Παρόλα αυτά οι μισθοί χιλιάδων εργαζομένων του κλάδου παραμένουν σταθεροί προς τα κάτω, ενώ οι τιμές ανεβαίνουν προς τα πάνω.

Το ερώτημα είναι, υπάρχει λύση; Ασφαλώς και υπάρχει, αρκεί να αντιληφθούν οι συμπατριώτες μας ότι με φθαρμένα υλικά δεν χτίζεις νέα πολυκατοικία. Η Ελλάς πρέπει να διοικηθεί από μια Εθνική Κυβέρνηση η οποία δεν θα εμπλέκεται σε σκάνδαλα και θα βάζει πάνω απ’ όλα το εθνικό συμφέρον. Ούτε των εργολάβων, ούτε των καναλαρχών και των τραπεζιτών.

Γιώργος Μανούσος

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ