Βλέπουμε τώρα τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Κυριάκου Μητσοτάκη να παριστάνει τον ανήξερο για τις υποκλοπές και να προσπαθεί να μεταθέσει, πανικόβλητος, τα πάντα στις «πλάτες» συγγενών, υπουργών, διοικητών κλπ.

Φυσικά, πρόκειται για φαντασιώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη που βλέπει το «Βατερλώ» του στις επόμενες εκλογές που δεν θα αργήσουν να γίνουν -όλοι πια μιλάνε για Ιανουάριο του 2023- αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να μεταθέσει ιδίως τις πολιτικές του ευθύνες στον οποιονδήποτε. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να μεταθέσει άλλες ευθύνες που μάλλον θα προκύψουν μετά τις εκλογές, δεδομένου ότι ο δρόμος της Προανακριτικής είναι ήδη από τώρα ορατός.

Αυτή είναι η αλήθεια, όσο και εάν η μέχρι πρότινος «υπερασπιστές» του του προσφέρουν απλόχερα μία διέξοδο διαφυγής, προσπαθώντας να τον πείσουν ότι εάν δώσει τους άλλους, ο ίδιος θα σωθεί.

Με απλά λόγια, κατά την λογική της μαφίας, ολιγάρχες θέλουν στο πιάτο «κεφάλια» της αρεσκείας τους, προκειμένου να «επιτρέψουν» στον Κυριάκο να παραμείνει πρωθυπουργός. Έτσι τουλάχιστον του υπόσχονται.

Αξίζει λοιπόν να θυμηθούμε πόσο έγκαιρα και προφητικά ο τέως ΠτΔ Προκόπης Παυλόπουλος είχε, με ατράνταχτα συνταγματικά επιχειρήματα, αποκλείσει τον δρόμο του Κυριάκου Μητσοτάκη για ενδεχόμενη προσπάθειά του να μεταθέσει τις πολιτικές του ευθύνες στον οποιονδήποτε.

Ήταν στις 30 Αυγούστου 2022, δηλαδή τότε που μόλις άρχιζε ο ορυμαγδός των υποκλοπών εις βάρος του Νίκου Ανδρουλάκη, όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε δημοσιεύσει το άρθρο του «Τα κατά το Σύνταγμα «essentialia negotii» της πολιτικής ευθύνης των μελών της Κυβέρνησης.

Καλά θα κάνει να το διαβάσει ο Κυριάκος, διότι είναι βέβαιο πως κάποιοι στενοί του συνεργάτες που βρήκαν ευκαιρία να ανέβουν σκαλοπάτια στο Μαξίμου έπειτα απο τις πρόσφατες εξελίξεις, θα τον συμπαρασύρουν στον όλεθρο…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ