Μεγάλος αριθμός παιδιών συρρέει καθημερινά στα επείγοντα λόγω του μείγματος της εποχικής γρίπης, που άρχισε φέτος πολύ νωρίτερα, και του RSV, του αναπνευστικού ιού που χτυπά κυρίως μικρά παιδιά και βρέφη.

Υψηλός πυρετός και βήχας είναι τα κύρια συμπτώματα, τα οποία επέστρεψαν καθώς τα παιδιά έβγαλαν τις μάσκες. Την ίδια ώρα “σαρώνει” η γρίπη Α.“O RSV συχνά προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις του αναπνευστικού σε μικρά παιδιά κάτω των πέντε ετών και, κυρίως σε βρέφη, κάτω των έξι μηνών.

Ανέκαθεν έμπαιναν παιδιά στα νοσοκομεία με λοίμωξη από το συγκυτιακό ιό. Δεν είναι κάτι καινούργιο.

Απλά, η συνύπαρξη με τον κ#ρωναϊό, τη γρίπη και τις άλλες εποχικές ιώσεις, ενδέχεται να προκαλέσει πίεση, τους χειμερινούς μήνες” τόνισε στο ertnews.gr η κα Αθανασία Λουρίδα, παιδίατρος – λοιμωξιολόγος.

Ο αναπνευστικός συγκυτιακός ιός (RSV) αποτελεί μια κοινή αιτία συμπτωμάτων που μοιάζουν με κρυολόγημα στα παιδιά.

Δεν υπάρχει διαθέσιμο εμβόλι# για τον RSV, αλλά η Pfizer σχεδιάζει να ζητήσει έγκριση για ένα εμβόλι# που χορηγείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Ενώ ο RSV είναι μια από τις κύριες αιτίες νοσηλείας σε μικρά παιδιά, ο ιός αποτελεί επίσης μεγαλύτερη απειλή για τους ηλικιωμένους και τους ανοσοκατεσταλμένους ενήλικες.

Παρά τη μείωση των κρουσμάτων κορον#ϊού, οι ομάδες κινδύνου θα πρέπει να εξετάσουν το ενδεχόμενο λήψης αυξημένων προφυλάξεων λόγω της κυκλοφορίας άλλων ιών του αναπνευστικού.

Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν καταρροή, μειωμένη όρεξη, βήχα, φτέρνισμα, πυρετό και συριγμό. Αλλά στα νεαρά βρέφη, μπορεί να υπάρχει μόνο μειωμένη δραστηριότητα, εκνευρισμός και προβλήματα αναπνοής.

Τα συμπτώματα της γρίπης, του SAR-S-C-oV-2 και του RS-V μπορεί να αλληλεπικαλύπτονται. Αλλά το καθένα μπορεί να περιλαμβάνει αναπνευστικά προβλήματα, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν τους ευάλωτους πληθυσμούς στο νοσοκομείο.

Οι ειδικοί τονίζουν ότι πρέπει να κάνουν το αντιγριπικό εμβόλι# όλα τα παιδιά που πηγαίνουν στους παιδικούς σταθμούς και τα σχολεία. Και για τα παιδιά από την ηλικία των πέντε ετών, ισχύει το ίδιο και για το εμβόλι# κατά του κ#ρωναϊού.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: