Ο γνωστός από τις μάσκες επιχειρηματίας στη Λάρισα πήρε 1,5 εκατ. ευρώ από τον αναπτυξιακό νόμο για media.

Η πετυχημένη επιχειρηματική στρατηγική περιλαμβάνει ανάλυση αγοράς, business plan και μια σειρά από πρακτικές που ακολουθούν επενδυτές προκειμένου να σταθμίσουν το ρίσκο. Αλλά για τον επιχειρηματία Αχιλλέα Νταβέλη στη Λάρισα, η επιτυχία ήρθε αλλιώς. Συμβαίνει, βέβαια, να είναι στενός φίλος και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη, της αδελφής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Έγινε γνωστός στο πανελλήνιο όταν αποφάσισε να επενδύσει στην κατασκευή μασκών προστασίας για τον κορ#νοϊό, σχεδόν ταυτόχρονα με την απόφαση για την καθολική και υποχρεωτική χρήση τους παντού. Είναι συνιδιοκτήτης στην εταιρεία Larisa Face Cover. Κι ας μην ήταν αυτό το αντικείμενο που είχε μέχρι τότε ως δραστηριότητα στη Λάρισα.

Μετά το success story με τις μάσκες ο Αχιλλέας Νταβέλης ετοιμάζεται για δυναμικό άνοιγμα στα ΜΜΕ στη Θεσσαλία. Μένει να φανεί αν και σε αυτό το εγχείρημα θα βρεθεί για άλλη μια φορά μπροστά από τις εξελίξεις.

Ο Αχιλλέας Νταβέλης, έχει εξασφαλίσει εκ των προτέρων επιχορήγηση 1,5 εκατ. ευρώ: Μέσω της υπαγωγής της νεοσύστατης εταιρείας του, 21 Adedia Μ. ΙΚΕ, στο καθεστώς ενίσχυσης πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων του αναπτυξιακού νόμου.

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών», η εταιρεία του 21 Admedia Μ. ΙΚΕ συστάθηκε στις 9/9/2021. Στις 28 Ιανουαρίου 2022 η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης της ενέκρινε επιχορήγηση ύψους 1.553.617 ευρώ για επενδυτικό σχέδιο συνολικού ύψους 2.829.303 ευρώ που αφορά στη δημιουργία διαδικτυακών πυλών παραγωγής περιεχομένου (Web Portals).

Η απόφαση αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» στις 21 Φεβρουαρίου 2022. Ταχύτατα εκδόθηκε η εγκριτική απόφαση της επιχορήγησης, γεγονός που εγείρει υποψίες ότι η αίτηση έγινε όταν η εταιρεία ήταν ακόμη υπό σύσταση.

Αλλά το θέμα είναι αλλού: Το επενδυτικό πλάνο που εγκρίθηκε αναφέρεται σε εξοπλισμό που παραπέμπει στη δημιουργία επίγειου τηλεοπτικού σταθμού, αλλά ο κ. Νταβέλης επέλεξε να εντάξει προς επιχορήγηση έναν ευρύτερο σχεδιασμό για τη δημιουργία ψηφιακής τηλεόρασης, ψηφιακού ραδιοφώνου, παραγωγών τηλεοπτικών εκπομπών και κινηματογραφικών ταινιών και όχι επίγειας τηλεόρασης, επιλογή που πραγματοποιεί μόλις εγκρίνεται η επιχορήγηση.

Δηλαδή, σχεδόν ένα μήνα μετά την εξασφάλιση της κρατικής επιχορήγησης που καλύπτει πάνω από το 50% της επένδυσης για εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λειτουργία ενός τηλεοπτικού σταθμού, τροποποιείται το καταστατικό της εταιρείας: Εντάσσονται στους τομείς δραστηριότητας υπηρεσίες ραδιοφωνικού και τηλεοπτικού σταθμού τοπικής εμβέλειας.Μόλις 20 μέρες μετά την τροποποίηση, στις 29 Μαρτίου 2022, ο Αχιλλέας Νταβέλης παρουσίασε το νέο εγχείρημα του τηλεοπτικού του ομίλου. Αυτού που πήρε επιχορήγηση πριν καν ανοίξει. Η εφημερίδα του ομίλου κυκλοφόρησε τον Απρίλιο και η τηλεόραση ήρθε μετά.

Δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου, αναφέρουν ότι βρίσκεται σε λειτουργία ο δημοσιογραφικός ιστότοπος «FORMedia.gr», ο τηλεοπτικός σταθμός FORMedia TV.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες, η παραδοσιακή αναλογική μορφή συναντά τη νέα ψηφιακή web εκδοχή, με το κανάλι να έχει ξεκινήσει με πλήρες πρόγραμμα από τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Βασικός κορμός του δημοσιογραφικού ομίλου είναι το πρώην κανάλι TV 10 που ανήκει στην εταιρεία «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και μετονομάστηκε σε FORMedia TV. Ο Αχ. Νταβέλης μπήκε στο Δ.Σ. της εταιρείας στις 22 Φεβρουαρίου 2022: Την επομένη της ανάρτησης στο διαδίκτυο της έγκρισης επιχορήγησης.Σημειώνεται ότι η «ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» έχει να δημοσιεύσει ισολογισμό από το 2007. Στο ΓΕΜΗ δεν εμφανίζεται κανένας ισολογισμός της εταιρείας παρότι η δημοσίευσή τους είναι υποχρεωτική βάσει νόμου.

Βεβαίως, ο Αχιλλέας Νταβέλης ασχολείται με πολλά. Είναι ο νέος ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λάρισας – της γνωστής ΑΕΛ – την οποία αγόρασε από τον Αλέξη Κούγια. Είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Αποκατάστασης & Αποθεραπείας ANIMUS. Φέρεται ακόμη να διεκδικεί και την είσοδό του ως εξωτερικό μέλος στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας..

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: