Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο Νοσοκομείο Καρδίτσας: Ούτε λέξη για τις αναστολές των υγειονομικών και για το Γολγοθά που περνάνε 15 μήνες

Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο Νοσοκομείο Καρδίτσας: Ούτε λέξη για τις αναστολές των υγειονομικών και για το Γολγοθά που περνάνε 15 μήνες

Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Καρδίτσας, με επικεφαλής τον γραμματέα Νίκο Γανιά και τα μέλη της Κ.Π.Ε. Δώρα Γούλα και Σωτήρη Παπαγεωργίου μαζί με μέλη της Νομαρχιακής και Δημοτικής Οργάνωσης της Καρδίτσας, συνεχίζοντας τις δράσεις για την υγεία, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Κατά την επίσκεψη μας ενημερωθήκαμε από την διοικήτρια αλλά και το σύλλογο εργαζομένων του Νοσοκομείου για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σε ελλείψεις προσωπικού (υποστελέχωση του σε γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό) και εξοπλισμού καθώς και τη διαχείριση των συμβασιούχων των οποίων η σύμβαση ολοκληρώνεται.

Αντίθετα με όσα εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός, τα νοσοκομεία ακόμα και σήμερα είναι υποστελεχομένα και η υγεία υποχρηματοδοτούμενη. Η λεκτική και μόνο αναγνώριση της προσφοράς του ΕΣΥ δεν φτάνει, ενώ θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί γενναίο ποσό από το Ταμείο Ανάκαμψης για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, σε πρωτοβάθμιο και δευτεροβάθμιο επίπεδο.

Αδιαπραγμάτευτη η έμπρακτη στελέχωση όλων των μονάδων του Γ.Ν. Καρδίτσας ώστε ο πολίτης να νιώσει και πάλι ασφάλεια στον τομέα της υγείας. Εμείς ως ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουμε δείξει την στήριξη μας με δράσεις σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας και παρουσίαση των 8 Παρεμβάσεων για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που θέλουμε και αξίζουμε, και αντιστεκόμαστε σε οποιαδήποτε προσπάθεια υποβάθμισης αυτών και του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Αυτές οι ελλείψεις στο προσωπικό κύριε Γανιά και κύριε Παπαγεωργίου γνωρίζετε πως έγιναν?

Γνωρίζετε ότι πετάχτηκαν στο δρόμο δεκάδες υγειονομικοί από το Νοσοκομείο Καρδίτσας επειδή δεν έσκυψαν το κεφάλι στην δικτατορική κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να βάλουν στον οργανισμό τους ένα σκεύασμα το οποίο δεν πέρασε από κανέναν έλεγχο και δεν έχει πάρει καμία άδεια από τους διεθνείς οργανισμούς φαρμάκων.

Η δική σας θέση για τις αναστολές των υγειονομικών που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στο Νοσοκομείο Καρδίτσας ποια είναι?

Μήπως αυτή που εκφράζει ο πρόεδρος σας Νίκος Ανδρουλάκης ότι θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι εκτός δομών υγείας και μάλιστα με το ζόρι να σηκώσουν το μανίκι?

Γιατί κύριε Παπαγεωργίου κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε?

Υπάρχουν υγειονομικοί οι οποίοι είναι απλήρωτοι 15 μήνες χωρίς ούτε ένα ευρώ.

Αυτό στοιχίζει και ζωές στο Νοσοκομείο Καρδίτσας αλλά και ζωές σε αυτούς τους ανθρώπους αφού πρόσφατα μία οδοντίατρος αυτοκτόνησε από την έλλειψη χρημάτων.

Θα πάρετε θέση ή συναινείτε και εσείς το έγκλημα που γίνεται?

Μία σκέψη στο “Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο Νοσοκομείο Καρδίτσας: Ούτε λέξη για τις αναστολές των υγειονομικών και για το Γολγοθά που περνάνε 15 μήνες

  1. Nα απαντήσουν άμεσα όσο αφορά τη θέση τους για τους υγειονομικους σε αναστολη,ώστε και εμείς οι ψηφοφοροι να πράξουμε τα δεοντα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: