Καλείται ο Γρηγόρης Δημητριάδης από την Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας για τις παρακολουθήσεις με κλειστές τις πόρτες θέλει να γίνει διαδικασία Νέα Δημοκρατία

Στο τέλος Νοεμβρίου αναμένεται η νέα συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας προκειμένου να διαλευκανθεί η πολύκροτη υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, αποφασίστηκε η κλήση για ακρόαση του πρώην γραμματέα του πρωθυπουργικού γραφείου και πρωταγωνιστή του σκανδάλου, Γρηγόρη Δημητριάδη, των εμπόρων του Predator, Γιάννης Λαβράνου και Φέλιξ Μπίτζιου, όπως επίσης του πρώην πράκτορα της Μοσάντ και ιδρυτή της Intellexa, Ταλ Ντίλιαν.

Κατά τις πληροφορίες, η ΝΔ επιθυμεί να διεξαχθεί και αυτή η συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών για να μειώσει την πολιτική φθορά. Κατά τις πληροφορίες, η αξιωματική αντιπολίτευση προτίθεται να θέσει ζήτημα ανοιχτής διαδικασίας, με σκοπό να ενημερωθεί η κοινωνία για το κενό ασφαλείας στις τηλεπικοινωνίες.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της Επιτροπής, Θανάσης Μπούρας, απέρριψε το αίτημα ελέγχου των κινητών τηλεφώνων των βουλευτών, ενώ η αρμόδια εισαγγελέας για την ΕΥΠ, Βασιλική Βλάχου, προχώρησε στην εξής σοκαριστική δήλωση: «Θα παρακολουθούσα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας αν πήγαινε να πουλήσει την πατρίδα».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *