Η κα Καρποδίνη διορίστηκε διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ σε θέση πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ενώ παρότι μετείχε στο ΔΣ τριών εταιρειών του Χρηματιστηρίου.

Σχεδόν δυο εικοσιτετράωρα μετά τις αποκαλύψεις του Παύλου Πολάκη για τον παράνομο όπως αποδεικνύεται διορισμό της κας Καρποδίνη ως Διοικήτριας του ΕΟΠΥΥ, η απουσία αντίδρασης από πλευράς υπουργείου Υγείας και Θάνου Πλεύρη, δεν μπορεί παρά να ερμηνευθεί ως στήριξη/κάλυψη στο πρόσωπο της.

«Κάλυψη που επειδή αφορά σε οργανισμό ο οποίος διαχειρίζεται 6 δισ. ευρώ περίπου ετησίως, έχει αναμφίβολα και τη σύμφωνη γνώμη του ιδίου του κ. Μητσοτάκη» σημειώνει ο ίδιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.Όπως αποκάλυψε με ανάρτηση του το βράδυ της Τρίτης ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, η κα Καρποδίνη διορίστηκε Διοικήτρια του ΕΟΠΥΥ σε θέση η οποία είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, παρότι μετείχε στο ΔΣ τριών εταιρειών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, από τις οποίες ενδέχεται να έχει οικονομικές απολαβές.«Ο θίασος του επιτελικού κράτους των αρίστων σε μια από τις τελευταίες μεγάλες του παραστάσεις, αφιερωμένες σε όσους ακόμα δεν κατάλαβαν τι ψήφισαν το 2019, “χλευάζει” και τον τελευταίο Έλληνα πολίτη που αγωνίζεται να “βγάλει” τον μήνα, κάνοντας σαφές ότι οι άριστοι μπορούν να “κονομάνε” από 10 “μπάντες”» σημειώνει ο Παύλος Πολάκης με ανακοίνωσή του το απόγευμα της Τρίτης.

Σαν να μην έφτανε, όμως, «το προδήλως παράνομο του διορισμού και οι πολλαπλές οικονομικές απολαβές της κ. Καρποδίνη, ο συγκεκριμένος διορισμός φαίνεται ότι εκθέτει ανεπανόρθωτα ακόμα και τις διαδικασίες επιλογής του ΑΣΕΠ», σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, κατά την προβλεπόμενη από το νόμο διαδικασία επιλογής Διοικητή του ΕΟΠΥΥ, η κα Καρποδίνη κατατάχθηκε από τον ΑΣΕΠ, αρχικά στην 11η και τελικά μέσω παραιτήσεων στην 8η θέση.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, με βάση την προκήρυξη του ΑΣΕΠ, μόνο οι 7 πρώτοι υποψήφιοι θα καλούνταν σε συνέντευξη και από αυτούς θα επιλέγονταν τρεις, εκ των οποίων ο υπουργός Υγείας θα μπορούσε να επιλέξει τον Διοικητή του ΕΟΠΥΥ.

«Η κα Καρποδίνη, για… κακή τύχη του ισχύοντος νομικού πλαισίου κατετάγη από τον ΑΣΕΠ στην 8η θέση. Ως εκ του θαύματος, η 2η στην κατάταξη κα. Γκογκοζώτου “απέσυρε”  την υποψηφιότητα της και έτσι δόθηκε η “ευκαιρία” στην κα Κορποδίνη να είναι μέσα στους 7 υποψήφιους που κλήθηκαν για συνέντευξη», επισημαίνει ο Π. Πολάκης προσθέτοντας ότι «η “αποσυρθείσα” κα Γκογκοζώτου ανταμείφθηκε με τη θέση της μη εκτελεστικής προέδρου του ΕΟΠΥΥ».

Καταλήγοντας, ο κ. Πολάκης σημειώνει ότι η απόσυρση της υποψηφιότητας της κας Γκογκοζώτου σε συνδυασμό με την «εξαιρετική της επίδοση της κας Καρποδίνη στην συνέντευξη του ΑΣΕΠ, έδωσαν τη δυνατότητα να παρακαμφθούν τα όποια εμπόδια. μετά από αυτά σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε ο δρόμος «για το… 2ο συνεχόμενο θαύμα, ήτοι να επιλεγεί τελικά εκείνη από τον κ. Πλεύρη για τη θέση του Διοικητή του ΕΟΠΥΥ».

«Φτάνει πια με το επιτελικό κράτος. Εδώ και καιρό, η Μητσοτάκης Α.Ε παράγει περισσότερους αρίστους από όσους μπορεί να πληρώσει από το υστέρημα του ο Έλληνας πολίτης» σχολιάζει ο Παύλος Πολάκης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ