Την πλήρη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση της δευτεροβάθμιας υγείας εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των συνδικαλιστικών φορέων του Νοσοκομείου κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν πλαισιωμένοι από εκπροσώπους του Νομαρχιακού Σωματείου ΑμεΑ και του Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, καλώντας την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην κατάθεσή του, καθώς όπως επισήμαναν θα οδηγήσει σε περαιτέρω εμπορευματοποίηση της υγείας και σε αποκλεισμό μεγάλου τμήματος του πληθυσμού από υπηρεσίες και παροχές που θα καλύπτουν τις ανάγκες του.

Ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας κ. Δημ Κοτσιαρίδης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο για την υγεία «ταφόπλακα» για την δευτεροβάθμια Υγεία που οδηγεί στην περαιτέρω συρρίκνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες, ενώ οξύνει τα προβλήματα των εργαζομένων στα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας που μετά από τα χρόνια των μνημονίων και την πανδημία έχουν περιέλθει σε δεινή θέση τόσο μισθολογικά και ασφαλιστικά όσο και στις συνθήκες εργασίας τους που έχουν επιδεινωθεί.

Ο κ. Κοτσιαρίδης τόνισε ότι  απαιτείται άμεση προκήρυξη όλων των κενών οργανικών θέσεων των ιατρών, αύξηση των μισθών, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μονιμοποίηση των συμβασιούχων που αποτελούν σήμερα το 30% των εργαζομένων και επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εργασία  εκφράζοντας την άποψη ότι η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόληση των ιατρών θα είναι η αρχή για να συνεχίσουν ανάλογα και οι άλλοι κλάδοι των εργαζομένων στα Νοσοκομεία

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ