Κατάσταση που έχει φθάσει στο απροχώρητο χαρακτηρίζουν το κόστος παραγωγής οι αρτοποιοί της Καρδίτσας, δια μέσω του προέδρου τους κ. Γκαρνάκη.

Ο πρόεδρος του κλάδου, σε τοπικό επίπεδο, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι έχει διπλασιαστεί η τιμή ακόμα και στα σακουλάκια που αγοράζουν οι επαγγελματίες για να βάλουν μία τυρόπιτα ή τα βουτήματα. Πόσο μάλλον οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούμε στην παραγωγή ψωμιού και αρτοσκευασμάτων. Όσο για το ρεύμα, συμπλήρωσε, ανοίγεις λογαριασμούς και βλέπεις ποσά από 3.000 ευρώ και πάνω. Λες και οι μικροί αρτοποιοί έχουν εργοστάσιο.

Απαντώντας στη συνέχεια σε ερωτήσεις μας ανέφερε ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν και με δεδομένη την συνέχιση της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, μιλούν για περαιτέρω αύξηση των πρώτων υλών και κατ’  επέκταση και του κόστους παραγωγής που είναι ήδη δυσβάστακτο.

Πλέον δεν μπορούμε να το παρακολουθήσουμε και είναι θέμα χρόνου να αρχίσουν και εδώ να μπαίνουν λουκέτα σε επιχειρήσεις του κλάδου. Με τις αυξήσεις που έχουμε κάνει εισπράττουμε για ένα προϊόν 9 μονάδες και μας κοστίζει 10.

Αυτή είναι η εικόνα σήμερα και είναι λογικό οι αντοχές να τελειώνουν.Το τι θα γίνει από δω και πέρα, απάντησε σε άλλη ερώτησή μας, θα το αποφασίσουμε σύντομα όλοι οι συνάδελφοι. Γι αυτό και προγραμματίζουμε μέχρι τις 15 Νοεμβρίου, μία συνάντηση, προκειμένου να αξιολογήσουμε την κατάσταση και να δούμε πως θα κινηθούμε και στο κομμάτι των αυξήσεων, που είναι πιθανές, αλλά και σε θέματα για περιορισμό του κόστους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ