Συνεχίζουν να κερδίζουν έδρες στην Βουλή των Αντιπροσώπων οι Ρεπουμπλικανοί -Βραχεία κεφαλή και στην Γερουσία

Αυτή τη στιγμή καταγράφεται μια μεγάλη νίκη των Ρεπουμπικανών στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές. Κερδίζουν το Κογκρέσο με μεγάλη διαφορά. Αν στην Γερουσία υπάρχει ισορροπία τελικά αυτό δεν έχει την ίδια σημασία, γιατί τα νομοθετικά κείμενα πρέπει να περάσουν πρώτα από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Έτσι με 203 έδρες στα χέρια τους οι Ρεπουμπλικανοί είναι μια ανάσα από την κατοχή της κυριαρχίας του Κογκρέσου καθώς για την πλειοψηφία απαιτούνται 218 Βουλευτές και στην καταμέτρηση να απομένουν να μοιραστούν 57 θέσεις, την ίδια στιγμή που οι Δημοκρατικοί συγκεντρώνουν 175.

Την ίδια στιγμή αυξάνονται και οι θέσεις των εδρών που κερδίζουν οι Ρεπουμπλικανοί για την Γερουσία σε 49 (αν λάβουν 51 θα έχουν και εδώ την πλειοψηφία) παίρνοντας βραχεία κεφαλή από τους Δημοκρατικούς και να απομένουν ακόμα 3 για καταμέτρηση.

Επίσης στα χέρια των Ρεπουμπλικανών βρίσκονται και οι θέσεις κυβερνητών όσων  επέλεξαν την “ατζέντας της λογικής” την οποία έχουν ασπαστεί έναντι των Δημοκρατικών που το μόνο που έχουν καταφέρει πέραν της ΛΟΑΤΚΙ ατζέντας είναι να έχουν φέρει τον πλανήτη στα πρόθυρα του παγκοσμίου πολέμου ενώ στις ΗΠΑ η ακρίβεια και ο πληθωρισμός να γονατίζουν τα νοικοκυριά.

Οι 435 έδρες στη Βουλή των Αντιπροσώπων, 35 έδρες στη Γερουσία και 36 θέσεις κυβερνητών συνιστούσαν το διακύβευμα των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ.

Παραβλέπεται το γεγονός πως από τοις 100 έδρες της Γερουσίας μόνο οι 35 τέθηκαν στην εκλογική διαδικασία των ενδιάμεσων εκλογών.

Σε ό,τι αφορά τις 35 αυτές έδρες οι Ρεπουμπλικανοί έχουν κερδίσει τις 19 και οι Δημοκρατικοί τις 16 που σημαίνει πως επί της ουσίας κέρδισαν.

Αξίζει επίσης να πούμε πως και στις Πολιτείες που έχασαν οι Ρεπουμπλικανοί είχαν εντυπωσιακή άνοδο.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: