Μεγάλες μπίζνες, ομάδες, χοντρές κρατικές επιχορηγήσεις και εισβολή στα media για τον «κουμπάρο» της οικογένειας Μητσοτάκη

Μια τεράστια αυτοκρατορία που περιλαμβάνει και στρατιά από τοπικά μέσα ενημέρωσης χτίζει ο ορθοδοντικός Αχιλλέας Νταβέλης στη Θεσσαλία με κρατικά χρήματα. Αξιοποιώντας, όπως φαίνεται, τους ιδιαίτερους δεσμούς που διατηρεί με την οικογένεια Μητσοτάκη, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας έχει κατορθώσει να βάλει στο χέρι πολλά εκατομμύρια από κρατικές επιχορηγήσεις.

Συγκεκριμένα, ο κ. Νταβέλης άντλησε σημαντικά κεφάλαια από την υπόθεση με τις μάσκες για τον κορ#νοϊό, στήνοντας ένα εργοστάσιο σε χρόνο ρεκόρ, τις πρώτες κιόλας μέρες της αρχικής καραντίνας, δηλαδή τον Μάρτιο του 2020. Τα μηχανήματα τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Lariplast, που κατασκευάζει προϊόντα από πλαστικό, του βιομηχάνου Γιάννη Τσερέπα, ο οποίος παραμένει συνεταίρος του.

Η νέα εταιρία, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 130.000 ευρώ, πήρε το όνομα Larisa Face Cover Α.Ε. Ο κ. Τσερέπας έχει, εξάλλου, δηλώσει πως η ίδια η κυβέρνηση τους βοήθησε να φέρουν τα μηχανήματα από την Κίνα με πτήση cargo σε χρόνο ρεκόρ. Καθόλου τυχαίο μάλλον που τα συμπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης προέβαλαν αυθαίρετα το εγχείρημα ως το «πρώτο ελληνικό εργοστάσιο»!

Ούτε είναι τυχαίο πως τον Ιούνιο του 2020 οι Ελληνες φορολογούμενοι πλήρωσαν για να φυλάνε περιπολικά το εργοστάσιο, δηλαδή μια ιδιωτική επιχείρηση, επειδή αναρχικοί πέταξαν τρικάκια απέξω. Σε αυτή την περίπτωση η προσωπική ευθύνη, που απαιτεί ιδιωτική επιχείρηση, επειδή αναρχικοί πέταξαν τρικάκια απέξω. Σε αυτή την περίπτωση η προσωπική ευθύνη, που απαιτεί ιδιωτική φύλαξη, ξεχάστηκε.

Πάντως, εκτός από τις τεράστιες παραγγελίες μασκών (κάποιες εκ των οποίων επικίνδυνες, όπως αποδείχτηκε έναν χρόνο αργότερα) που εξασφάλισε από αναρίθμητους φορείς του Δημοσίου, ο Αχιλλέας Νταβέλης πήρε και επιχορηγήσεις-μαμούθ για δύο νέες γραμμές παραγωγής τον περασμένο Νοέμβριο, με βάση τον νόμο 4399/2016. Με τόσα εκατομμύρια στην τσέπη, αποφάσισε ο ίδιος (ή κάποιοι άλλοι γι’ αυτόν) πως ο ρόλος του σε αυτή τη χώρα δεν μπορεί να σταματά στον χώρο της Υγείας και της παραγωγής ιατροτεχνολογικών προϊόντων.

Ετσι, εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εξαγορά τόσο της αγαπημένης ομάδας της Λάρισας όσο και η προσπάθειά του για την πρωτοκαθεδρία στην τοπική ενημέρωση. Και τα δύο μπορούν να εδραιώσουν την επιρροή του στη Θεσσαλία. Η ίδρυση τον περασμένο Σεπτέμβριο της μιντιακής εταιρίας 21 ADMEDIA ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ έλαβε φυσικά και πάλι κρατική επιχορήγηση (!).

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: