«Αυτή η νύχτα θα είναι τρομερή» δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ στέλνοντας το δικό του μήνυμα ρίχνοντας την ψήφο για τις ενδιάμεσες εκλογές της Αμερικής και τα πρώτα exit polls όπως της Washington Post που δείχνει θρίαμβο των Ρεπουμπλικανών σε Κογκρέσο και Γερουσία.

Έτσι για το Κογκρέσο προηγούνται με 54-46 των Δημοκρατικών και για την Γερουσία με 246-189.

Στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα ο Τραμπ, με τη Μελάνια στο πλευρό του, απάντησε με την εξής φράση όταν ρωτήθηκε εάν θα θέσει ξανά υποψηφιότητα σε δύο χρόνια: «Πιστεύω ότι η Τρίτη θα είναι μια μέρα που θα επικρατήσει για πολλούς ανθρώπους ο ενθουσιασμός».

Ερμηνεύοντας τη φράση του αυτή, πολλοί θα έλεγαν ότι ο Ρεπουμπλικανός ετοιμάζεται να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του την επόμενη Τρίτη 15 Νοεμβρίου.

Τα πρώτα εκλογικά τμήματα άνοιξαν στις 06:00 (13:00 ώρα Ελλάδας) στις ανατολικές ακτές της χώρας.

Με το 69% των Αμερικανών να πιστεύει ότι η χώρα οδεύει προς την λάθος κατεύθυνση και τα ποσοστά δημοτικότητας του Τζο Μπάιντεν να βρίσκονται στα τάρταρα φθάνοντας ακόμη και στο 36%, οι προεκλογικοί οιωνοί δεν φάνταζαν ευνοϊκοί για τους Δημοκρατικούς.

Δεν είναι τυχαίο ότι, μέχρι και τα μέσα της προεκλογικής περιόδου πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές είχαν φτάσει στο σημείο να αμφιβάλλουν για το εάν η παρουσία του Τζο Μπάιντεν στις περιφέρειες τους θα τους ωφελούσε.

Το κερασάκι στην τούρτα ήταν η κοινωνική δυσαρέσκεια που συνέχισε να διογκώνεται από τον ανεξέλεγκτο καλπασμό του πληθωρισμού.

Οι δε κινήσεις-επικοινωνιακού τύπου του πρόεδρου Μπάιντεν για τη μείωση στις τιμές των φαρμάκων, η διαγραφή μέρους του χρέους των φοιτητικών δανείων αλλά και η μείωση στην τιμή της βενζίνης δεν απαντούν στην ακρίβεια και την αδιαφορία της κυβέρνησης για ενίσχυση των πολιτών εν αντιθέσει με τον πακτωλό δισεκατομμυρίων που στέλνει στον Β.Ζελένσκι.

Αντί όμως να εστιάσουν στην οικονομία, οι Δημοκρατικοί επένδυσαν υπέρμετρα στο «χαρτί» των αμβλώσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ