Η Δικαιοσύνη έκρινε παράνομη την στάση εργασίας σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ και τα συνδικάτα «απάντησαν» με 24ωρη απεργία, καλυπτόμενα από τη γενική απεργία της ΓΣΕΕ – Πώς θα κινηθούν Ηλεκτρικός και Τραμ

Χωρίς Μετρό στις γραμμές 2 και 3 και χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα μείνει την Τετάρτη η Αθήνα, έπειτα από νεωτερες αποφάσεις των εργαζομένων, με φόντο την 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Νωρίτερα, η στάση εργασίας σε ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ (μέσα σταθερής τροχιάς και λεωφορεία) κρίθηκε παράνομη από τη Δικαιοσύνη. Κατά των κινητοποιήσεων είχαν προσφύγει στα δικαστήρια οι διοικήσεις των φορέων.

Έτσι, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να σκληρύνουν τη στάση τους και να μετατρέψουν τις αρχικά ανακοινωθείσες στάσεις εργασίας τους σε 24ωρη απεργία υπό την «ομπρέλα» της ΓΣΕΕ.

Με τα νέα δεδομένα, τα μέσα μεταφοράς την Τετάρτη θα κυκλοφορήσουν ως εξής:

– Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ): Κυκλοφορία και δρομολόγια από τις 09.00 το πρωί έως τις 17.00.

– Γραμμές 2 και 3: 24ωρη απεργία και κανένα δρομολόγιο.

– Τραμ: Δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00

– Λεωφορεία: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο.

– Τρόλεϊ: 24ωρη απεργία – Κανένα δρομολόγιο

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό, τα λεωφορεία θα πραγματοποιούσαν δρομολόγια από τις 09:00 έως τις 21:00.

Το Μετρό (Γραμμές 2 και 3) θα λειτουργούσε από τις 09:30 έως τις 15:00, σύμφωνα με απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ).

Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν, υπενθυμίζεται, και τα ταξί.

Προηγούμενο άρθροΜελέτη σοκ στη Γερμανία: Τα εμβόλι@ μείωσαν τα ποσοστά γονιμότητας στη Γερμανία και στη Σουηδία
Επόμενο άρθροΔιάλυση για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας: Βουλευτές-φίλοι του Μαρινάκη ακυρώνουν ραντεβού και μαζεύουν τις κούτες από τα γραφεία της Βουλής

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ