Μέχρι τα Χριστούγεννα τον τελειώνουν: Μεγαλοεπιχειρηματίες και μία κοινωνία που βράζει για την εξαθλίωση δείχνουν την πόρτα της εξόδου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αρένα το πολιτικό σύστημα μέχρι τις γιορτές: Νέες λίστες υποκλοπών, κόντρα Μητσοτάκη-Μαρινάκη και κρούση στον Ανδρουλάκη

Η χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού που ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχει κέντρο που παρακολουθούσε μέσω του Predator πολιτικούς πυροδοτεί εξελίξεις

Τις επόμενες εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα το πολιτικό σύστημα θα μοιάζει με αρένα των κομμάτων και η σκανδαλολογία θα καλύψει τα πάντα.

Η χθεσινή συνέντευξη του Πρωθυπουργού που ουσιαστικά παραδέχτηκε ότι μπορεί να υπάρχει κέντρο που παρακολουθούσε μέσω του Predator πολιτικούς πυροδοτεί εξελίξεις.

Την ανοικτή, πλέον, κόντρα με τον εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, μεγαλομέτοχο του Ολυμπιακού και των ΜΜΕ με τον οποίο είχαν παλαιόθεν φιλία μιας και είναι κουμπάρος της αδερφής του, Ντόρας Μπακογιάννη.

Μία κόντρα που θα εξελιχθεί ακόμα χειρότερα μιας και τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ θα συνεχίσουν τις αποκαλύψεις όπως για παράδειγμα ότι δεν είναι μόνο τα 33 ονόματα που παρακολουθούνταν, αλλά υπάρχει λίστα με 106 πολιτικά πρόσωπα, συγγενικά πρόσωπα και επιχειρηματίες.
Και φυσικά μιλάμε για έναν επιχειρηματία που έχει τον Ολυμπιακό με πιστούς στο αφεντικό τους οπαδούς που μπορούν να κρίνουν το οποιοδήποτε εκλογικο αποτέλεσμα, βλέπε π.χ για το δήμο Πειραιά…

«Οι αναφορές (σ.σ. του Κ.Μητσοτάκη προς τον ίδιο) σε εκβιασμούς, υπαγορεύσεις, αλλαγές θέσεων και απόψεων δεν μας αφορούν, δεν μας ταιριάζουν. Μόνο όσοι εμπλέκονται σε εξωθεσμικές παρακολουθήσεις και στον υπόκοσμο, καταφεύγουν σε τέτοια μέσα»

«Ο πρωθυπουργός με τη συνέντευξή του αποδέχθηκε την ύπαρξη δικτύου παρακολουθήσεων στην Ελλάδα. Αρνήθηκε την συμμετοχή του γιατί δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς»

Ο Πρωθυπουργός, πλέον, στρέφεται στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη εκ νέου για συγκυβέρνηση θεωρώντας ότι ο χρόνος θα γιατρέψει τις πληγές που άνοιξε η παρακολούθησή του από την ΕΥΠ.
Είναι ξεκάθαρα μία ομολογία αδυναμίας να έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση. Γι’ αυτό, πλέον, στρέφεται στο πολιτικό κόμμα που η σημερινή ΝΔ συνδέεται περισσότερο και είναι κοντά ιδεολογικά, στο ΠΑΣΟΚ.
Έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση μόνο μία σοβαρή εξέλιξη στα εθνικά ζητήματα, όπως π.χ θερμό επεισόδιο μπορεί να αλλάξει την αρνητική ατζέντα και τα δεδομένα σήμερα.

Το εργαστήριο Citizen Lab είπε ότι το λογισμικό Predator το χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο κυβερνητικοί φορείς. Δεν έχει δει ποτέ κάτι διαφορετικό. Και η Google στη συνέχεια είπε το ίδιο. Αλλά και η Pega τόνισε ότι μόνο κρατικοί φορείς χρησιμοποιούν αυτά τα λογιστικά. Και η ίδια η Intellexa που έφερε το Predator στην Ελλάδα αυτό αναφέρει στην ιστοσελίδα της.

Αλλά ο κ. Μητσοτάκης λέει πως δεν γνωρίζει ποιος χρησιμοποιεί το Predator στην Ελλάδα. Δεν γνωρίζει οκ, αλλά δεν ενδιαφέρεται και να μάθει αφού δεν έχει κάνει τίποτε προς την κατεύθυνση αυτή. Τόσους μήνες τρέχει η υπόθεση και δεν έγινε ο παραμικρός έλεγχος στην εταιρία. Ο Μητσοτάκης ψεύδεται ασύστολα! Το ποτάμια δεν γυρίζει πίσω. Θα σπάσουν κι άλλοι κρίκοι της αλυσίδας…  Υπενθυμίζουμε ότι το πρώτο πράγμα που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης όταν πέρασε το κατώφλι του Μαξίμου ήταν να αναλάβει την αρμοδιότητα της ΕΥΠ, η οποία δρούσε διαδοχικά και σε συντονισμό με το Predator! Όποτε ας σταματήσει επιτέλους να μας πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες! Τα χειρότερα έρχοντα

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: