«Υπάρχει ένα ενιαίο κύκλωμα παρακολούθησης, με ένα εγκληματικό κέντρο για τη Δημοκρατία, με εγκληματικό εγκέφαλο τον κ. Μητσοτάκη», υπογράμμισε εξερχόμενος από τον Άρειο Πάγο ο Κώστας Βαξεβάνης«Καμία εξέταση δεν έγινε, καμία άρση απορρήτου, καμία προσπάθεια έρευνας. Αυτό συμβαίνει γιατί αυτό έχει επιλέξει ο κύριος Μητσοτάκης», συμπλήρωσε.

Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento μετέβη στις 11 το πρωί της Δευτέρας στον Άρειο Πάγο, μετά τις νέες συνταρακτικές αποκαλύψεις του Documento για το σκάνδαλο των υποκλοπών, προκειμένου να θέσει θέματα που προκύπτουν από την έρευνα για τα ονόματα που παρακολουθούσε το «σύστημα Μαξίμου». Τον Κώστα Βαξεβάνη συνόδευσε στον Άρειο Πάγο ο δικηγόρος και υπεύθυνος του τμήματος Δικαιοσύνης της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης.

Όπως υπογράμμισε η υπόθεση θα πρέπει «να ανατεθεί σε υψηλόβαθμο στέλεχος της εισαγγελίας η έρευνα, να ενοποιηθεί και να αφήσουμε το κρυφτούλι «δεν ξέρουμε δεν είδαμε κάτι ακούσαμε δεν έχουμε στοιχεία».

Εν συνεχεία, εξήγησε: «Αυτή τη στιγμή έχουν διαταχθεί πέντε προανακριτικές ενέργειες για ένα θέμα που είναι σοβαρό. Έπρεπε να είναι υπό την ευθύνη εισαγγελίας εφετών αυτή η έρευνα, ενοποιημένη και χρησιμοποιείται η τακτική των σαλαμοποιήσεων, δηλαδή σε πέντε κομμάτια μία έρευνα που αφορά τις παρακολουθήσεις και τον ίδιο τον πρωθυπουργό όποιος δείχνεται, όχι από μας, από τον κύριο Μαρινάκη» ενώ σε άλλη αποστροφή του λόγου του τονίζει: «Πέντε προκαταρκτικές για το ίδιο σοβαρό θέμα. Να θυμίσω ότι για πολύ υποδεέστερα θέματα έχει διαταχθεί έρευνα από την εισαγγελία Εφετών. Και γι’αυτό το θέμα που εμπλέκει άμεσα τον πρωθυπουργό το παίζουμε τρελίτσα; Αν βρεθεί αύριο μία άλλη εφημερίδα να κάνει μία άλλη αποκάλυψη θα γίνει νέα προκαταρκτική εξέταση; Τι είναι αυτά τα πράγματα;»

Επίσης ο εκδότης του Documento κατέστησε σαφές ότι δεν έχουν σημασία τα άτομα αλλά το γεγονός των παρακολουθήσεων σε άτομα του υπουργικού συμβουλίου: «Τι αποκαλύπτει αυτή η λίστα; Δεν έχουν σημασία τα άτομα. Αυτό που έχει σημασία είναι πως υπάρχει μία μεγάλη λίστα, ένα ευρύ δίκτυο που παρακολουθεί το υπουργικό συμβούλιο, της συζύγους των υπουργών. Είναι ο κ. Μητσοτάκης που όταν βγάζαμε για το ψευδές πόθεν έσχες έλεγε ότι χτυπάμε τη γυναίκα του. Τώρα αυτός παρακολουθεί με το σύστημά του γυναίκες υπουργών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος αναφορικά με τους ισχυρισμούς του κυβερνητικού εκπροσώπου, τόνισε: «Είναι ανεπίτρεπτο να βγαίνει υφυπουργός ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση και να βρίζει δημοσιογράφους αντί να απαντήσει στην ουσία. Να σας πω ότι πάει για μήνυση και αγωγή ο κ. Οικονόμου. Κανένας δεν μπορεί να υποστηρίξει ό,τι θέλει χωρίς να έχει αποδείξεις. Ο κ. Οικονόμου έκανε τον καμικάζι του Μητσοτάκη κάνοντας βουτιά στην αθλιότητα. Αυτοκτονώντας στο έδαφος της αθλιότητας. Θα το πληρώσει αυτό».

https://youtu.be/q30s3j6AvSo

Προηγούμενο άρθροΑπαντάει αυτοπροσώπως ο Μαρινάκης στον δοσίλογο Μητσοτάκη: “Φέρε την υπόθεση στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη για να καθαρίσεις το όνομά σου”
Επόμενο άρθροΔιασυρμός σε όλη την Ευρώπη για τον άθλιο φασίστα Κυριάκο Μητσοτάκη: Βελγική εφημερίδα τον κρεμάει στα μανταλάκια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ