Καταθέτει αγωγή ο Κώστας Βαξεβάνης για αυτά που είπε στο Νίκο Χατζηνικολάου ο “μπανιστηρτζής” Μητσοτάκης

Αγωγή καταθέτει κατά του πρωθυπουργού ο Κώστας Βαξεβάνης, καθώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην μαγνητοσκοπημένη συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 κατασκεύασε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου και μάλιστα το 2016, βάσει της οποία ο εκδότης του Documento «εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο».

Σύμφωνα με την επίσημη απομαγνητοφώνηση που απέστειλε το Μέγαρο Μαξίμου στους κυβερνητικούς συντάκτες, ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε: «Ο κ. Βαξεβάνης είναι αυτός ο οποίος, το 2016, σε απόφαση αμερικανικού δικαστηρίου εμπλέκεται στη ροή 10 εκατομμυρίων δολαρίων από Ρώσο ολιγάρχη προς ελληνικό κέντρο, με σκοπό τη δημιουργία τηλεοπτικού δικτύου εκπομπών στην Ελλάδα. Ήταν ο δημοσιογραφικός υπεύθυνος αυτής της πρωτοβουλίας. Αυτά είναι δεδομένα και δεν αμφισβητούνται».

Αμέσως μετά το πέρας της συνέντευξης, το documentonews.gr επικοινώνησε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο για να απαντήσει επισήμως ποια είναι η εν λόγω απόφαση. Ο Γιάννης Οικονόμου δεν θυμόταν αν η απόφαση είναι «το 2016 ή το 2017» και μας γνωστοποίησε πως θα κάνει τα ανάλογα τηλεφωνήματα για να ενημερωθεί. Μάλιστα, το documentonews.gr του απέστειλε και sms προκειμένου να μην… ξεχάσει να απαντήσει σε αυτό το πολύ σημαντικό ερώτημα.

Μπορεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να έκανε την έκπληξη και να απάντησε στο documentonews.gr διαψεύδοντας τον Κυρ. Μητσοτάκη, αλλά εμείς σε κάθε περίπτωση οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως καμία δικαστική απόφαση στις ΗΠΑ δεν εμπλέκει το όνομα του Κ. Βαξεβάνη σε τέτοιου είδους υπόθεση και δη το 2016. Γι΄αυτό, λοιπόν ο εκδότης του Documento δεσμεύεται να καταθέσει αγωγή κατά του πρωθυπουργού, προχωρώντας στην εξής δήλωση: «Ο κ. Μητσοτάκης ή θα αποδείξει αυτά που λέει ή θα καταδικαστεί ως κοινός συκοφάντης που είχαμε την ατυχία να είναι πρωθυπουργός».

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: