Στους δρόμους οι συνταξιούχοι της Καρδίτσας: “Δεν μπορούμε να επιβιώσουμε μας κόβουν τις συντάξεις και καθημερινά αυξάνονται τα πάντα”

Δυναμική ήταν η κινητοποίηση που οργάνωσαν το πρωί της Δευτέρας (31/10) οι συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, Δημοσίου και ΟΑΕΕ του Νομού Καρδίτσας διεκδικώντας σειρά αιτημάτων που σχετίζονται με τις αυξήσεις στις συντάξεις, την ταχύτερη απονομή τους, την καταβολή αναδρομικών αλλά και την αναβάθμιση των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην Κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας όπου τη συγκέντρωση χαιρέτισαν η εκπρόσωπος του Συλλόγου Πολιτικών Συνταξιούχων Δημοσίου Ν. Καρδίτσας κ.Παν. Βασιλάκου και η Πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ ΠΕ Καρδίτσας κ. Ελ. Καρυά, ενώ ακολούθησε πορεία στο κέντρο της πόλης με κατάληξη τα γραφεία του ΕΦΚΑ όπου επέδωσαν κείμενο με τα αιτήματα της κινητοποίησης όπου αναφέρονται τα εξής:

«Δεν δεχόμαστε μετά από 13 χρόνια περικοπών στις συντάξεις μας, τα δώρα μας, το ΕΚΑΣ, τα εφάπαξ, ως βελτίωση της θέσης μας, τα όσα απαράδεκτα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυξήσεις τα ποσοστά που αναφέρθηκαν, αλλά ως παραπέρα μείωση του εισοδήματός μας όταν αυτά δεν καλύπτουν την αυξανόμενη ακρίβεια του τελευταίου διαστήματος και δεν περιλαμβάνουν τις επικουρικές. Δεν ανεχόμαστε να μη δίνονται τα αναδρομικά του 11μηνου και με τα χρήματα αυτά μαζί με τα χαράτσια στο ρεύμα, να χρηματοδοτούνται με δισεκατομμύρια, οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα αυτό. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι ένα και πλέον εκατομμύριο συνταξιούχοι, δεν θα πάρουν αύξηση, γιατί μετά το νόμο Κατρούγκαλου, που διατηρεί η κυβέρνηση της Ν.Δ. έχουν προσωπική διαφορά. Δεν ανεχόμαστε αφού μας έχουν κόψει τα πληρωμένα δώρα μας, να δίνουν επιδόματα φτώχειας όποτε τους βολεύει, μόνο σε ορισμένους συνταξιούχους.

Δεν ανεχόμαστε να διατηρούν την εισφορά αλληλεγγύης του ΑΚΑΓΕ, που είναι πολλαπλάσια του πολύ μικρού ποσού της φορολογικής εισφοράς που αφαιρέθηκε.

Δεν ανεχόμαστε να μην αποδίδουν τα πληρωμένα οικειοθελώς ποσά από τους συνταξιούχους για τα λειτουργικά έξοδα των σωματείων, με στόχο τον στραγγαλισμό τους.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία στο κατάστημα του ΕΦΚΑ, με τους εκπροσώπους των σωματείων να υπογραμμίζουν την καθυστέρηση που καταγράφεται στην έκδοση της συνταξιοδοτική απόφασης, από τη στιγμή που έχουν πληρώσει εισφορές οι οποίες αναλογούν στον εργασιακό τους βίο.

‘Εχουμε την πείρα ιδιαίτερα των τελευταίων χρόνων, ότι η μια κυβέρνηση που παίρνει τη σκυτάλη από την άλλη ανεξάρτητα πολιτικού προσήμου, συνεχίζει τον ίδιο δρόμο για εμάς και τις οικογένειές μας.

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα γιατί ό,τι μέχρι σήμερα αποκρούσαμε, καθυστερήσαμε και πετύχαμε, οφείλεται στη δράση μας.

Διεκδικούμε στο ακέραιο συνολικά το πλαίσιο των αιτημάτων μας.

-Αυξήσεις τώρα στις συντάξεις μας. Κατώτερη σύνταξη 650 ευρώ από τα 384 που είναι σήμερα. Να εκδοθούν άμεσα οι συντάξεις μας, να σταματήσει η κοροϊδία με τα λογισμικά και τις εκδοτικές εταιρείες που τα διαχειρίζονται, να σταματήσουν οι περικοπές στα εφάπαξ. -Να δοθούν άμεσα σε όλους τους συνταξιούχους τα αναδρομικά του 11μηνου που παράνομα παρακρατούνται δίχως προαπαιτούμενα.

-Να αποδοθεί το 0,5% του ΑΕΠ που με νόμο έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση και επί 3 χρόνια δεν το αποδίδει, ποσό που έχει φτάσει στα 3 δισεκατομμύρια.

-Να αποδοθούν τώρα οι παράνομα παρακρατημένες συνδρομές (0,20) στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, που οφείλονται από το 2018. Καθώς και τα παρακρατηθέντα από τους συνταξιούχους του ΟΑΕΕ.

-Να γίνει τώρα άμεσα πρόσληψη γιατρών, νοσηλευτών στα νοσοκομεία, να ανοίξουν τώρα αυτά που έχουν κλείσει. Να δημιουργηθούν παντού δημόσιες δομές οίκων ευγηρίας.

-Να καταργηθεί η αντεργατική-αντιλαϊκή-αντιασφαλιστική νομοθεσία και η φοροληστεία.

-Να ανακεφαλαιοποιηθούν τώρα τα ασφαλιστικά ταμεία.»

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: