Να αποχαρακτηριστούν τα απόρρητα έγγραφα και να παρέμβει η Europol ζητά μετά τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών η Σόφι ιντ Βελντ
Ηεισηγήτρια της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές PEGA Σόφι ιντ Βελντ ζητά από τον Μητσοτάκη να αποχαρακτηρίσει τα έγγραφα, η βουλή να ξαναρχίσει την εξεταστική επιτροπή και την Europol να παρέμβει.

Λίγες ώρες μετά τις νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών η εισηγήτρια της επιτροπής του ευρωκοινοβουλίου για τις υποκλοπές PEGA σε συνέντευξη της στο documentonews.gr, ζητά να «ασφαλιστούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, διότι οι άνθρωποι έχουν ήδη ξεκινήσει να διαγράφουν μηνύματα». Παράλληλα ζητά εκ νέου την παρέμβαση της Europol.

«Νομίζω πως καταρχάς πρέπει να ασφαλιστούν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν, διότι οι άνθρωποι έχουν ήδη ξεκινήσει να διαγράφουν μηνύματα, να πετούν τα κινητά τους στη Μεσόγειο κλπ. Οπότε πρέπει να μπει στην υπόθεση η Europol αμέσως. Να σημειωθεί πως αυτό το ζητάμε επανειλημμένως εδώ και μήνες. Αυτό, βέβαια, δεν σχετίζεται μόνο με τη διασφάλιση των στοιχείων των συσκευών ή των συστημάτων αλλά με την έρευνα που πρέπει να γίνει για το ποιος έστειλε τα μηνύματα. Πρέπει να φτάσουμε στην άκρη του τούνελ τώρα» σημείωσε η Σόφι ιντ Βελντ και συνέχισε:

«Επίσης, όπως επανέλαβα την Παρασκευή στη συνέντευξη Τύπου της Pega, καλώ τον πρωθυπουργό και το κοινοβούλιο να αποχαρακτηρίσουν τα απόρρητα έγγραφα. Για παράδειγμα, τα έγγραφα που σχετίζονται με τις συναντήσεις της εξεταστικής επιτροπής της βουλής για τις υποκλοπές. Αν και δεν έχω κάποια προσδοκία, πιστεύω πως τώρα όλα πρέπει να βγουν στα ανοιχτά. Κοίταξα και βρήκα πως δεν υπάρχει νομικό κώλυμα όσον αφορά τον αποχαρακτηρισμό των εγγράφων για τις εξεταστικές επιτροπές. Συνεπώς, αν δεν υπάρχει νομικό κώλυμα, η ελληνική βουλή πρέπει μπορεί και πρέπει να το κάνει. Εάν δεν το κάνει σημαίνει πως δεν θέλει.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: