Πέφτουν και πουλάνε τρέλα: “Δεν έχουμε σχέση με το Predator μόνο του παρακολουθούσε!!! Κάναμε λάθος με τον Πάτση” λέει η αρχηγός της συμμορίας Ν.Μπακογιάννη

Η βουλευτής της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις υποκλοπές, την ακρίβεια, την ενεργειακή κρίση, τα ελληνοτουρκικά αλλά και για τις εκλογές.

Η ίδια παραδέχτηκε ότι «στο θέμα Πάτση κάναμε λάθος, όσον αφορά στην επιλογή του ως υποψηφίου, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων», ενώ αναφερόμενη στο σκάνδαλο των υποκλοπών, είπε ότι «δεν έχουμε καμία σχέση με το predator», το οποίο «έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλη την Ευρώπη».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο θέμα Πάτση κάναμε λάθος»
Πιο αναλυτικά η Ντόρα Μπακογιάννη, αναφερόμενη στις ελληνικές εκλογές, είπε πως, «κανείς δεν ξέρει πότε θα γίνουν. Όταν αποφασίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνουν» και αποκάλυψε πως «θα είναι μία απόφαση που θα συνυπολογίσει τις τουρκικές εκλογές. Δεν είναι κάτι που θα αποφασιστεί ευκόλως, γιατί κάκιστα με την απλή αναλογική θα έχουμε ένα διάστημα 1,5 μήνα υπηρεσιακής κυβέρνησης».

Η ίδια εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη και όχι για αλαζονικούς λόγους. Το συγκεκριμένο πολιτικό σκηνικό δεν έχει απαντήσει στην εναλλακτική λύση. Ο ΣΥΡΙΖΑ όταν τον ρωτάς για εκλογές, πετάει την μπάλα στην εξέδρα», σημείωσε.
Αναφερόμενη στην υπόθεση Πάτση, η βουλευτής της ΝΔ, σημείωσε: «Καταρχάς εμείς κρινόμαστε κάθε μέρα. Δεν έχουμε την αλαζονεία να πιστεύουμε ότι είμαστε υπεράνω κριτικής. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο θέμα Πάτση κάναμε λάθος, όσον αφορά στην επιλογή του ως υποψηφίου, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων.

»»Πέραν του ότι ο κ. Πάτσης θα πάει στον εισαγγελέα, και ότι έχει παραβεί πόσους νόμους, και το δικαστήριο θα αποφασίσει, βγήκε κάτι ουσιαστικό από αυτή την συζήτηση. Και αυτό είναι η αλλαγή του πόθεν έσχες. Όσα χρόνια είμαι βουλευτής έλεγα πάντα ότι το ερώτημα δεν είναι το «έσχες», αλλά το «πόθεν», και όσο μπορούσα έγραφα κάθε φορά από πού είναι το κάθε ευρώ το οποίο διαθέτουμε», υπογράμμισε κι συνέχισε:

«Επειδή έχω κατηγορηθεί, και είχα ζητήσει άρση της ασυλίας μου, ο αείμνηστος Μανώλης Γλέζος μου είχε πει «παιδί μου γιατί θες άρση της ασυλίας σου;», και του είχα απαντήσει ότι θέλω να αποδείξω την αθωότητα μου, διότι κατηγορούμαι. Ο πολιτικός είναι υποχρεωμένος να λογοδοτεί. Αθωώθηκα, ο άνδρας μου δηλαδή και τελείωσε η υπόθεση. Αλλά, το πόθεν έσχες θέλει αλλαγές. Δεν μπορεί επί τρία χρόνια να σου λένε, ότι δεν είναι εντάξει τα χαρτιά, φέρε μας τα υπόλοιπα στοιχεία. Αυτές τις νομοθετικές πρωτοβουλίες θα τις πάρει η κυβέρνηση, για να θωρακίσουμε θεσμικά και το δική μας αξιοπρέπεια».

«Έχουμε αναγνωρίσει τα λάθη μας και τα διορθώνουμε»
Για το ενδεχόμενο «τιμωρητικής ψήφου» από πλευράς πολιτών η κ. Μπακογιάννη εξήγησε πως, «κάθε ατόπημα, κάθε λάθος, κάθε αδυναμία αφήνει μία «γρατζουνιά». Εμείς έχουμε απόλυτη συνείδηση αυτού και κάνουμε προσπάθειες, πρώτον να αναγνωρίσουμε το λάθος μας, δεύτερον να απομακρύνουμε αυτόν τον άνθρωπο, τρίτον να πάρουμε αυτά τα θεσμικά μέτρα τα οποία είναι αναγκαία για να μην επαναληφθεί. Όποιος δρα κάνει και λάθη, δεν ξέρω ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο αλάνθαστο κόμμα σε αυτόν τον κόσμο. Εμείς έχουμε κάνει λάθη τα έχουμε αναγνωρίσει και τα διορθώνουμε, γιατί αυτός είναι στόχος».

«Ο κ. Πάτσης νομίζει ότι είναι το κέντρο του κόσμου, σας διαβεβαιώ ότι εν μέσω κορωνοϊού και κρίσεων το επίκεντρο του ενδιαφέροντος μας δεν ήταν σίγουρα ο κ. Πάτσης», σχολίασε.

«Δεν έχουμε καμία σχέση με το predator»

«Να ξεκαθαρίσουμε ότι υπάρχουν νόμιμες επισυνδέσεις, για τις οποίες έχει μιλήσει η κυβέρνηση πάρα πολλές φορές και όπου έκανε λάθος έγιναν όλες οι αλλαγές, και υπάρχει και αυτό το παράνομο λογισμικό, το predator. Έχει δημιουργήσει προβλήματα σε όλη την Ευρώπη αυτό το λογισμικό. Οι άνθρωποι του συμβουλίου του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, είπαν κατηγορηματικά ότι δεν προκύπτει καμία σχέση της ελληνικής πολιτεία με το predator».

Όπως είπε, η κ. Μπακογιάννη: «Το predator, λειτουργεί μόνο του, από κάποιους κακόβολους τύπους οι οποίοι έχουν αυτό το λογισμικό και κάνουν χρήση του. Εμείς μπορούμε να κάνουμε ένα πράγμα. Αυτό που εξήγγειλε ο κ. Γεραπετρίτης, ότι «εμείς θα απαγορεύσουμε αυτά τα λογισμικά να κυκλοφορούν στην Ελλάδα. Εάν κυκλοφορεί παράνομα δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, πρέπει να τους εντοπίσουμε και να τους συλλάβουμε. Μέχρι τώρα δεν υπήρχε απαγόρευση έως τώρα πουθενά στην Ευρώπη. Αυτή είναι η άμυνα μας, κανείς δεν είναι προφυλαγμένος από αυτά τα παράνομα λογισμικά», υπογράμμισε.

«Είναι αδιανόητο να κάνουμε παρακολουθήσεις, δεν έχουμε καμία σχέση με το predator. Από εκεί και πέρα, αναφέρονται χιλιάδες ονόματα τα οποία θεωρητικώς παρακολουθούνται από το predator. Τι είναι αλήθεια τι είναι φήμες, κανένας δεν μπορεί να ξέρει», τόνισε.

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: