Έπιασε πάτο η Νέα Δημοκρατία, βουλιάζουν τα ποσοστά από τα σκάνδαλα- Τους τελειώνει και η δικιά τους εταιρεία δημοσκοπήσεων ΜRB

Ο πανικός έχει μεγαλώσει όπως μας λένε οι πηγές μας γιατί υπήρχε η ψευδαίσθηση ότι -με όλον αυτόν τον χειρισμό που έκανε ο Κούλης ειδικά στο θέμα του Πάτση και των αποκαλύψεων για τη δράση του- ότι το Μέγαρο Μαξίμου και γενικότερα η κυβέρνηση “θα έβγαινε από πάνω”.

“Είναι τόσο χαζοί και τόσο ηλίθιοι” θα αναρωτηθεί κανείς και απολύτως δικαιολογημένα για να πιστεύουν τέτοια πράγματα”. Η αλήθεια λοιπόν είναι ότι και αυτοί στους οποίους κόβει λίγο το μυαλό και καταλαβαίνουν τι στην πραγματικότητα συμβαίνει εκεί τριγύρω στην πρωθυπουργική αυλή, αποφεύγουν να μιλήσουν. Ή ακόμη πιο σωστά …δεν τολμούν να μιλήσουν γιατί ο φόβος και ο κίνδυνος να τους φάει το “μαύρο σκοτάδι” είναι πολύ μεγάλος και άμεσος.

Η κατάσταση για όσους γνωρίζουν εκεί μέσα πρόσωπα και πράγματα θυμίζει …κομμουνιστικό καθεστώς και μάλιστα στην πιο σκληρή σταλινική του μορφή από την εποχή της σοβιετικής ένωσης. Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι στο Μέγαρο Μαξίμου της κατά τα άλλα …φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας του Κούλη τα περισσότερα στελέχη της “αυλής” -επικοινωνιακής, μιντιακής κλπ- έχουν άκρως κομμουνιστικές καταβολές. Με αυτές τις αντιλήψεις δρουν και σήμερα διότι ακριβώς έτσι θέλει και ο Κούλης.

Ο Μητσοτάκης πίστευε συγκεκριμένα ότι “τρώγοντας” τον Πάτση από την γαλάζια Κοινοβουλευτική Ομάδα όλοι -τουλάχιστον οι …περισσότεροι- θα του έλεγαν “μπράβο”, θα …θαύμαζαν την “αποφασιστικότητά” του και θα του πίστωναν την “κάθαρση” που θα θεωρούσαν ότι έκανε. Κάπως έτσι συσκευάστηκε ο χειρισμός, κάπως έτσι τους τον μεταβίβασε ο Κούλης μέσω των υποτακτικών του, κάπως έτσι το πήραν οι παπαγάλοι και άρχισαν να το αναμασούν, κάπως έτσι πίστεψαν και οι ίδιοι ότι θα μπορούσε να γίνει και να περάσει στην κοινή γνώμη. Δεν χρειάστηκε να περάσουν όμως πολλές ημέρες για να αποκαλυφθεί και στους πιο …τυφλούς ότι “ο βασιλιάς είναι γυμνός”.

Ήρθε και η τελευταία μέτρηση από την MRB, που κάποτε …υμνούσε κι αυτή τον Κούλη, για να δώσει τη χαριστική βολή αφού είναι χαρακτηριστικό ότι απαντώντας σε ερώτηση αν γνώριζε το κόμμα της ΝΔ τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Πάτση το 65,6% εκτιμά πως γνώριζε πολλούς μήνες πριν τη διαγραφή. Αντίθετα, μόλις το 13,8% θεωρεί πως το έμαθε πρόσφατα ενώ ενδιαφέρουσα είναι η απάντηση και στο ερώτημα αν η κυβέρνηση κινήθηκε άμεσα στην υπόθεση καθώς το 50,1% εκτιμά πως δεν έδειξε γρήγορα αντανακλαστικά και μόλις το 30,9% ότι κινήθηκε και αντέδρασε άμεσα…

Ακόμη και σε σχέση με την διαφορά, στις επίσημες μετρήσεις αυτή κλείνει διαρκώς και είναι ενδεικτικό ότι βρίσκεται πια στο χαμηλότερο σημείο που υπήρξε ποτέ. Το πιο σημαντικό είναι, όπως ήδη είπαμε, ότι η τάση αυτή συνεχίζεται πια με πολύ μεγάλο ρυθμό. Μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα από τότε που έσκασε σαν βόμβα μεγατόνων το σκάνδαλο, το κυβερνών κόμμα έχασε όπως σας αποκαλύψαμε με βάση τις εσωτερικές απόρρητες μετρήσεις- πάνω από άλλο ένα 2%. Το ακόμη πιο συγκλονιστικό όμως είναι ότι με βάση αυτό η ζημιά που παθαίνει η ΝΔ από την υπόθεση Πάτση αποδεικνύεται – πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που φάνηκε να παθαίνει από το προηγούμενο σκάνδαλο, των υποκλοπών.

Σε συνδυασμό μάλιστα αυτά τα δύο θέματα, δημιουργούν “πυρηνικό” μείγμα έτοιμο να εκραγεί και να “στείλει” εντελώς τον Κούλη. Η υπόθεση Πάτση αγγίζει όντως πολύ πιο άμεσα και καθημερινά το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής κοινωνίας ακόμη και από το σκάνδαλο των υποκλοπών και έχει μετατραπεί ήδη σε ανοικτή πληγή για την κυβέρνηση του Κούλη, με μόνιμη και διαρκή αιμορραγία. Βρισκόμαστε μόλις στην αρχή μιας νέας καθοδικής πορείας για τα ποσοστά της ΝΔ, ύστερα από την προηγούμενη προσπάθεια “σταθεροποίησης”.

Και τον μεγαλύτερο πανικό στο επιτελείο του Κούλη προκαλεί τώρα το γεγονός ότι η κοινή γνώμη -ακόμη και μεγάλο ποσοστό ψηφοφόρων της ΝΔ- δεν “καλύπτονται” από τη διαγραφή του βουλευτή Γρεβεών από την Κοιν. Ομάδα, ούτε θεωρούν ότι αυτό απαλλάσσει από τις ευθύνες την ηγεσία της, ακόμη και τον ίδιο τον Μητσοτάκη. Καθώς είναι ι συντριπτικά τα ποσοστά εκείνων που θεωρούν ότι στη ΝΔ “ήξεραν” και ότι “κάλυπταν” τον βουλευτή

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: