Το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε γνωστό ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Παππαδάς εισηγήθηκε προς την επιτροπή, η υπόθεση του πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση να παραπεμφθεί στην εισαγγελία. Το αυτονόητο. Δεν είναι όμως το αυτονόητο. Κι αυτό γιατί όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr, πριν από περίπου ένα μήνα ήταν ο ίδιος αντεισαγγελέας που τήρησε εντελώς διαφορετική στάση, όταν ήταν αυτός που εισηγήθηκε, η επιτροπή να αρχειοθετήσει τις υποθέσεις των παράνομων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε τόσο το πρωθυπουργικό ζεύγος, όσο και ο Ανδρέας Πάτσης. Και μάλιστα, την ίδια ημέρα.

Αυτό που συνέβη δηλαδή, όπως όλα δείχνουν, είναι ότι προκειμένου να μπει στο αρχείο η υπόθεση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, που είχε τότε προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή, αρχειοθετήθηκαν κι όλες οι άλλες υποθέσεις. Ακόμη κι αυτή του Ανδρέα Πάτση όπου εντοπίζεται η ίδια ακριβώς παρανομία με αυτή στην οποία επί σειρά ετών είχε υποπέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Μαζί με τον βασιλικό, ποτίστηκε και η γλάστρα.

Τα όσα έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά.Τσουνάμι. Σε μια συνταρακτική αποκάλυψη περνάει σήμερα το documentonews.gr αναφορικά με τις δυσώδεις πρακτικές που ακολουθεί η επιτροπή πόθεν έσχες. Το μεσημέρι της Πέμπτης, έγινε γνωστό ότι ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Παππαδάς εισηγήθηκε προς την επιτροπή, η υπόθεση του πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση να παραπεμφθεί στην εισαγγελία. Το αυτονόητο. Δεν είναι όμως το αυτονόητο. Κι αυτό γιατί όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr, πριν από περίπου ένα μήνα ήταν ο ίδιος αντεισαγγελέας που τήρησε εντελώς διαφορετική στάση, όταν ήταν αυτός που εισηγήθηκε, η επιτροπή να αρχειοθετήσει τις υποθέσεις των παράνομων δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης που υπέβαλε τόσο το πρωθυπουργικό ζεύγος, όσο και ο Ανδρέας Πάτσης. Και μάλιστα, την ίδια ημέρα.

Αυτό που συνέβη δηλαδή, όπως όλα δείχνουν, είναι ότι προκειμένου να μπει στο αρχείο η υπόθεση του πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, που είχε τότε προκαλέσει κοινωνική κατακραυγή, αρχειοθετήθηκαν κι όλες οι άλλες υποθέσεις. Ακόμη κι αυτή του Ανδρέα Πάτση όπου εντοπίζεται η ίδια ακριβώς παρανομία με αυτή στην οποία επί σειρά ετών είχε υποπέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι. Μαζί με τον βασιλικό, ποτίστηκε και η γλάστρα.Τα όσα έρχονται σήμερα στο φως της δημοσιότητας είναι συγκλονιστικά. Το documentonews.gr έχει στην κατοχή του τα πρακτικά από τα αποτελέσματα μέρους τακτικού ελέγχου, που πραγματοποίησε η επιτροπή πόθεν έσχες για τα φορολογικά έτη 2015 έως 2019. Η επίμαχη λίστα φέρει υπογραφή 26 Σεπτεμβρίου 2022. Εισηγητής είναι ο αντεισαγγελέας Βασίλης Παππαδάς. Στην επίμαχη λίστα συμπεριλαμβάνονται 1.075 ονόματα. Δηλαδή η επιτροπή έπρεπε μέσα σε μια ημέρα να κρίνει κατά πόσο υπάρχει παραβίαση νόμου σε 1.075 υποθέσεις. Κι όλα αυτά σε μια ημέρα; Σας φαίνεται ανθρωπίνως δυνατό;

Προφανώς και δεν είναι. Αποτελεί απλά την απόδειξη ότι η επιτροπή ελέγχουν των πόθεν έσχες δεν πραγματοποιεί κανέναν έλεγχο. Και πώς θα μπορούσε να πραγματοποιεί έλεγχο, όταν ακόμη και τα ίδια τα μέλη της επιτροπής, δεν γνωρίζουν ποιοι είναι οι ελεγχόμενοι. Κι αυτό γιατί σε κάθε ελεγχόμενο αναγράφονται απλά τα αρχικά του ονόματος και του επιθέτου του, καθώς και τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ του. Αρχειοθετήσεις με το κιλό. Εν κρυπτώ. Με τη σύμπραξη και των ορκωτών λογιστών που φαντάζει αδύνατο να μην μπορούν να διαπιστώσουν αυτονόητες παραβάσεις όπως η συμμετοχή στο κεφάλαιο εταιρείας με έδρα το εξωτερικό. Η λειτουργία της επιτροπής πόθεν έσχες, αποτελεί ένα τεράστιο χτύπημα για την ίδια τη Δημοκρατία.

Πιο συγκεκριμένα, στην επίμαχη λίστα το documentonews.gr εντόπισε ότι βρίσκεται ένας ελεγχόμενος με τα αρχικά Μ.Κ. Τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ του συγκεκριμένου ελεγχόμενου (1944)ταυτίζονται με του Κυριάκου Κυριάκου Μητσοτάκη. Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με την περίπτωση του Ανδρέα Πάτση, όπου εντοπίσαμε ελεγχόμενος με αρχικά Π.Α. κι ενώ τα τελευταία τέσσερα ψηφία του ΑΦΜ (1078) του συγκεκριμένου ταυτίζονται με αυτά του Ανδρέα Πάτση. Πέρα από κάθε αμφιβολία λοιπόν τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο Ανδρέας Πάτσης αρχειοθετήθηκαν την ίδια ημέρα.

Όπως αναγράφεται στην πρώτη πρόταση της εισήγησης του αντεισαγγελέα Βασίλη Παππαδά, «Σύμφωνα με το άρθρο 2 Ν.3213/2003, ως ισχύει: “1. α. Η δήλωση περιουσιακής κατάστασης περιέχει λεπτομερώς τα υφιστάμενα κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους περιουσιακά στοιχεία στην ημεδαπή και την αλλοδαπή με την επιφύλαξη των παραγράφων 1 και 2 του άρθρου 8 του παρόντος νόμου». Οι παράγραφοι 1 και 2 του άρθρου 8 του επίμαχου νόμου, είναι ακριβώς το συγκεκριμένο νομικό εδάφιο, βάσει του οποίου το πόθεν έσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους, αλλά και του Ανδρέα Πάτση είναι παράνομα. Κι αυτό γιατί, όπως αναγράφεται στην παρ. 1 του άρθρου 8 του ν. 3213/2003, στα πολιτικά πρόσωπα «απαγορεύεται η συμμετοχή στη διοίκηση ή στο κεφάλαιο εταιρειών που έχουν έδρα πραγματική ή καταστατική στην αλλοδαπή είτε αυτοπροσώπως, είτε με παρένθετα πρόσωπα». Στα παρένθετα πρόσωπα λογίζονται και οι σύζυγοι.

Προηγούμενο άρθροΣυγχαρητήρια στην Ελληνική δικαιοσύνη!!! 10 μήνες φυλάκιση και 5.000 ευρώ στο Βασίλη Τσιάρτα επειδή πρόσβαλε τους Τρανς- Για τους παιδεραστές της Νέας Δημοκρατίας δεν υπάρχει ποινή?
Επόμενο άρθροΟι υγειονομικοί σε αναστολή του Νομού Χανίων εξέδωσαν ανακοίνωση για τον ένα χρόνο αναστολής και καλούν τους πολίτες σε συμπαράσταση

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ