Θανάσης Πλεύρης: “Είμαι περήφανος που πέταξα τους υγειονομικούς στο δρόμο, είναι επικίνδυνοι για την υγεία, δεν θα επιστρέψουν μέχρι να τελειώσει η πανδημία”

Είμαι περήφανος που πήρα δύσκολες αποφάσεις για τον εμβολια@σμό, είπε ο υπουργός Υγείας στην ημερίδα του Πρώτου Θέματος και του ygeiamou

Στις δύσκολες αποφάσεις που έλαβε για τον εμβολι@σμό κατά τη διάρκεια της πανδημίας αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, κ. Θάνος Πλεύρης, ανοίγοντας τις εργασίες της ημερίδας του ygeiamou, που αναδεικνύει την αξία του εμβολι@σμού στη μετά Cοvi-d εποχή.

«Είμαι περήφανος για όσες αποφάσεις έλαβα γιατί ήταν αποφάσεις ωφέλιμες για τον πληθυσμό και όχι δημοφιλείς. Διαπιστώνω και τώρα ότι υπάρχει φοβία από τους πολιτικούς αλλά και τους υγειονομικούς για να συγκρουστούν με όσους εκφράζουν αντιεπιστημονικές θέσεις. Γιατί δεν είναι επιστημονική θέση να μην εμπιστεύεσαι την επιστήμη μέσα στην πανδημία κορ#νοιού. Η προσωπική μου θέση είναι ότι όποιος δεν εμβολι@ζεται σε μία τέτοια περίοδο, όπως η πανδημία, αλλά και γενικά, δεν μπορεί να υπηρετήσει το σύστημα υγείας και τον ασθενή», είπε ο κ. Πλεύρης.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος ως υπουργός εισηγείται την απόλυση τους γιατί «είναι επικίνδυνοι. Δεν μπορεί να είναι κάποιος γιατρός και υγειονομικός και να εργάζεται χωρίς πιστοποιητικό εμβολια@σμού σε νοσοκομείο».

Ξεκαθάρισε δε ότι όσο διαρκεί η κατάσταση της επιδημίας κορ#νοιού στη χώρα μας, θα ισχύσει η απόφαση του ΣτΕ ότι οι ανεμβολί@στοι υγειονομικοί δεν θα επιστρέψουν στα νοσοκομεία.

3 thoughts on “Θανάσης Πλεύρης: “Είμαι περήφανος που πέταξα τους υγειονομικούς στο δρόμο, είναι επικίνδυνοι για την υγεία, δεν θα επιστρέψουν μέχρι να τελειώσει η πανδημία”

Απάντηση

Αρέσει σε %d bloggers: